Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Gyvenimas

Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-02-28
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai
Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai

Česnakas yra neatsiejama daugelio patiekalų dalis, suteikianti jiems ypatingo skonio ir aromato. Tačiau svarbu žinoti, kada dėti česnaką į keptuvę, kad išgautumėte geriausią rezultatą. Štai dvi pagrindinės strategijos, kurias galite taikyti ruošdami maistą su česnaku.

Česnakas kaip pirmasis žingsnis

Tai tradicinis ir dažnai pasitaikantis metodas, kai česnakas apkepinamas aliejuje dar prieš dedant kitus ingredientus. Tokiu būdu jis sušvelnėja, įgyja lengvo saldumo ir suteikia aliejui subtilų aromatą. Tokį metodą verta rinktis ruošiant patiekalus su lapinėmis daržovėmis

Kaip tinkamai apkepti česnaką?

  • Keptuvė turi būti gerai įkaitinta, bet neperkaitinta.
  • Pirmiausia supilkite aliejų.
  • Tada greitai sudėkite smulkintą česnaką ir beveik tuoj pat pridėkite kitus ingredientus.
  • Jei per ilgai paliksite česnaką keptuvėje, jis gali sudegti ir suteikti patiekalui kartumo.
Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai

Jei dedade česnaką į keptuvę vėliau

Tai atradimas, kuris gali pakeisti jūsų maisto gaminimo įpročius. Daugelis patyrusių kinų virtuvių šefų česnaką dėda ne pradžioje, o vėliau, kai pagrindiniai ingredientai jau beveik iškepę.

Kokie privalumai?

  • Česnakas išlieka ryškesnio skonio ir aromato.
  • Suteikiama daugiau šviežumo patiekalui.
  • Nėra rizikos, kad jis perkeps ir taps kartus.

Kaip taikyti šį metodą?

  • Jei kepate daržoves ar mėsą, česnaką dėkite likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos.
  • Tai ypač tinka ruošiant patiekalus, kuriuose norisi stipresnio česnako skonio, pavyzdžiui, gaminant keptus ryžius ar aštrius mėsos patiekalus.

Kuris metodas geresnis?

Viskas priklauso nuo to, kokį rezultatą norite pasiekti. Jei siekiate švelnesnio skonio, česnaką apkepkite aliejuje pradžioje. Jei norite stipresnio aromato ir gaivesnio česnako poskonio, dėkite jį vėliau. Eksperimentuokite su abiem metodais ir atraskite savo tobulą būdą gaminti su česnaku!

Jei norite išgauti subtiliausią česnako skonį, galite naudoti abi technikas viename patiekale. Pradžioje šiek tiek apkepinkite smulkintą česnaką aliejuje, o likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos įdėkite dar šviežių susmulkintų skiltelių. Taip gausite tiek švelnų, tiek ryškesnį česnako aromatą viename patiekale.

Šaltinis: https://thewoksoflife.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:gaminimaskepimas

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Paskelbtas karališkojo kūdikio vardas!
Naujienos

Paskelbtas karališkojo kūdikio vardas!

2013-07-25
Rašytoja J. Tumasonytė: „Vis dar laukiu kokios nors piktos recenzijos“ (Interviu)
Naujienos

Rašytoja J. Tumasonytė: „Vis dar laukiu kokios nors piktos recenzijos“ (Interviu)

2011-11-23
Mama dirba per tris darbus
Mada

Mama dirba per tris darbus, kad savo dukrai nupirktų vardinių drabužių (foto)

2014-06-10
Normų laužytojai „Sel“ ir „Leningrad“ – ant Karklės scenos
Naujienos

Normų laužytojai „Sel“ ir „Leningrad“ – ant Karklės scenos

2013-07-10

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?