Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Gyvenimas

Kaip išsaugoti ryškią burokėlių spalvą ir skonį verdant?

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-02-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip išsaugoti ryškią burokėlių spalvą ir skonį verdant?
Kaip išsaugoti ryškią burokėlių spalvą ir skonį verdant?

Burokėliai – tai ne tik ryškiaspalvė daržovė, bet ir svarbus ingredientas daugelio virtuvių tradicijose. Jų unikalus skonis ir spalva praturtina tiek salotas, tiek sriubas, todėl norisi, kad po virimo jie išliktų tokie pat sodrūs. Deja, neretai verdant burokėlių spalvą dingsta ir tampa blanki, o jų skonis sumenksta. Tačiau yra paprastas ir veiksmingas metodas, leidžiantis išlaikyti visas šios šakniavaisinės daržovės geriausias savybes.

Tradicinis burokėlių virimo būdas dažnai lemia spalvos ir skonio praradimą. Verdant šias daržoves įprastu būdu, spalvos intensyvumas mažėja dėl sąlyčio su vandeniu ir aukštos temperatūros. Nors burokėliai dažnai verdami su lupena, tai vien jų neišgelbėja nuo spalvos ir skonio praradimo.

Gudrybė, kuri padės išsaugoti burokėlių spalvą ir skonį

Norint, kad burokėliai po virimo išliktų ryškūs ir skanūs, galima pasinaudoti vienu paprastu, tačiau veiksmingu ingredientu – garstyčiomis. Tai natūralus skonio ir spalvos stipriklis, kuris padės išlaikyti daržovės sodrumą.

Garstyčios pasižymi natūraliomis rūgštinėmis savybėmis, kurios padeda apsaugoti burokėlių pigmentus nuo išblukimo. Be to, jos suteikia daržovei šiek tiek išraiškingesnį skonį, padidindamos patiekalo gastronominę vertę.

Burokėlių spalvą išsaugos garstyčios
  1. Paruoškite burokėlius – jų nelupkite, tik gerai nuplaukite.
  2. Užvirinkite vandenį – į puodą įpilkite pakankamai vandens, kad jis visiškai apsemtų burokėlius.
  3. Įdėkite garstyčių – į vandenį įberkite vieną arbatinį šaukštelį garstyčių miltelių arba įpilkite šaukštelį jau paruoštų skystų garstyčių.
  4. Maišykite – išmaišykite vandenį, kad garstyčios tolygiai pasiskirstytų.
  5. Virkite kaip įprasta – kai burokėliai suminkštės, juos ištraukite ir leiskite atvėsti.

Svarbu! Nenaudokite garstyčių grūdelių, nes jos nesuteiks norimo efekto.

Naudodami šį metodą, išvirsite ryškios spalvos, intensyvaus skonio burokėlius, kurie bus puikus priedas prie salotų, sriubų ar kitų patiekalų. Garstyčios ne tik padeda išsaugoti burokėlių estetiką, bet ir subtiliai pagerina jų skonį.

Šis paprastas, bet efektyvus triukas leis mėgautis dar geresniu burokėlių skoniu ir užtikrinti, kad jie išliktų patrauklūs net ir po ilgo virimo!

Šaltinis: https://ukr.media/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:burokėliaiGaminimo patarimaiVirimas

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ch. Bukowski'o knygnešiai. Per skambus pavadinimas? (interviu)
Naujienos

Ch. Bukowski’o knygnešiai. Per skambus pavadinimas? (interviu)

2013-03-01
Lietuvių šokėjai - „Britain's Got Talent“ konkurse
Naujienos

Lietuvių šokėjai – „Britain’s Got Talent“ konkurse

2011-04-29
Individualūs stilistės patarimai. Plaukų kirpimas pagal veido formą (474)
Gyvenimas

Individualūs stilistės patarimai. Plaukų kirpimas pagal veido formą (474)

2024-11-11
Karina Stungytė: „Esu tokia „katytė”
Naujienos

Karina Stungytė: „Esu tokia „katytė”, kurios nelinkėčiau nė vienam vyrui”

2015-02-20

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?