Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Kalakutienos karis – aromatingiems jūsų pietums

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-28
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kalakutienos karis
Kalakutienos karis

Kalakutienos karis – tai spalvingas patiekalas, kuriame dera švelni mėsa, šilti prieskoniai ir gaivūs žalumynai.

Kalakutienos karis: receptas

Puikus pasirinkimas, kai norisi egzotiško skonio, jaukumo ir sočių pietų ar vakarienės.

Ingredientai:

  • 20 g šviežių kalendrų (stiebai ir lapai)
  • 2 valg. š. sviesto
  • 1 valg. š. kokosų aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 20 g imbiero
  • 2 arb. š. malto kumino
  • 1 arb. š. malto ciberžolės
  • 1 arb. š. maltų kalendrų
  • ½ arb. š. malto cinamono
  • ½-1 raudonoji aitrioji paprika
  • 400 g konservuotų pjaustytų pomidorų
  • 100 ml kalakutienos arba vištienos sultinio
  • 350-400 g virtos kalakutienos
  • 125 g špinatų
  • 100 g natūralaus jogurto
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Smulkiai supjaustyti kalendrų stiebus, o lapus – stambiai sukapoti. Sudėti juos į dvi atskiras krūveles.
2. Vidutinio dydžio puode ant vidutinės kaitros įkaitinti sviestą ir aliejų, tada sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, tarkuotus česnaką ir imbierą. Kepti apie 15 min, dažnai maišant, kol svogūnas suminkštės ir ims auksuoti.
3. Įberti kumino, ciberžolės, kalendrų, cinamono, smulkintų kalendrų stiebų ir aitriosios paprikos. Kepti dar kelias minutes, tada sudėti konservuotus pomidorus ir supilti sultinį. Pagardinti druska ir pipirais, užvirti ir troškinti apie 20 min, kol padažas šiek tiek sutirštės ir skoniai susijungs.
4. Įmaišyti kalakutieną ir dar kartą užvirti. Galiausiai sudėti špinatus, išmaišyti, tada nukelkite nuo kaitros ir įmaišyti jogurtą bei didžiąją dalį kalendrų lapų.
5. Patiekti kalakutienos karį karštą, pabarstytą likusiais kalendrų lapeliais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Indijos skoniaiKalakutienos karisKalakutienos patiekalaikaris

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Daržovių blyneliai su lašiša
Blynai

Daržovių blyneliai su lašiša

2025-02-10
Taylor Swift sausainiai
Desertai

Garsieji Taylor Swift sausainiai

2025-02-24
Krevečių kroketai
Receptai

Krevečių kroketai – gardus užkandis jūsų stalui

2025-05-21
Bulvės prancūziškai
Receptai

Bulvės prancūziškai

2024-01-10

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?