Ingredientai:
lazanijos lakštai 350g
fermentinis sūris 80g
rikotos sūris 300g
špinatų lapai 600g
grietinėlė 200g
sviestas 100g
trintas muskato riešutas
1 kiaušinis
alyvuogių aliejus
druska
pipirai
Kaip gaminti:
Špinatus išvirkite ir gerai nuspauskite, kad neliktų vandens. Keptuvėje išlydykite 50 g sviesto, sudėkite susmulkintus špinatus. Jiems apkepus sudėkite rikotos sūrį, 50 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, įpilkite 150 g grietinėlės, įmuškite kiaušinį. Pagardinkite muskato riešutu, pipirais ir druska.
Išvirkite lazanijos lakštus. Į suteptą sviestu kepimo formą sudėkite sluoksnį lakštų, padenkite juos rikotos mase. Sluoksniuokite, kol lakštai nesibaigs. Paskutinį lakštų sluoksnį apipilkite likusia grietinėle su lydytu sviestu, užbarstykite fermentinio sūrio.
Kepkite orkaitėje 30 min 180 C temperatūroje.
Skanaus!