Kalmarų ir avinžirnių troškinys – tai šildantis, Viduržemio jūros regiono įkvėptas troškinys, kuriame dera sodrus chorizo skonis, kvapnus rozmarinas, švelnūs kalmarai ir maistingi avinžirniai.
Kalmarų ir avinžirnių troškinys: receptas
Puikiai tinka jaukiems savaitgalio pietums ar vakarienei, kai norisi ko nors ypatingo, bet ne per sudėtingo.
Ingredientai:
- 1 arb. š. alyvuogių aliejaus
- 80 g chorizo dešra
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- žiupsnelis džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių
- ½ arb. š. saldžios rūkytos paprikos
- 1 rozmarino šakelė
- 50 ml raudonojo vyno
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 250 ml žuvies sultinio
- 300 g kalmarų (išvalytų)
- 240 g konservuotų avinžirnių (svoris be skysčio)
- 50 g špinatų
- nedidelė saujelė petražolių
- 1 citrinos žievelė
- jūros druskos ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų mažoje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti pjaustytą chorizo dešrą ir kepti 2-3 min, kol ji pradės išskirti riebalus ir šiek tiek apskrus.
2. Į keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti dar 2-3 min, tada sudėti trintą česnaką ir kepti dar 2 min. Įmaišyti aitriąją papriką, rūkytą papriką ir rozmarino lapelius, kepti dar 3-4 min. Jei masė pradeda lipti prie dugno, įpilti šlakelį vandens.
3. Padidinti kaitrą, supilti vyną ir leisti jam užvirti, kol skysčio tūris sumažės perpus. Supilti smulkintus pomidorus ir sultinį, užvirti dar kartą ir virti apie 10 min.
4. Tuo metu paruošti kalmarus: supjaustyti maišelius 4 cm ilgio gabalėliais, įpjauti vidinę pusę arba supjaustyti storais žiedais. Ilgas čiuptuvų dalis perpjauti perpus.
5. Į keptuvę sudėti avinžirnius ir kepti dar 3-4 min, kartais pamaišant. Tuomet sudėti kalmarus, švelniai pamaišyti, kad apsemtų ir uždengti keptuvę. Kalmarus troškinti 3-4 min ant silpnos kaitros. Pagardinti druska ir pipirais, nukelti nuo kaitros ir įmaišyti špinatus bei pusę smulkintų petražolių.
6. Troškinį pilti į pašildytus dubenėlius, ant viršaus užtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės ir pabarstyti likusiomis petražolėmis. Patiekti iškart.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.