Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Kanų atidarymo virtuvėje – aukštasis kulinarinis pilotažas (Foto)

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2012-05-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kanų atidarymo virtuvėje – aukštasis kulinarinis pilotažas (Foto)

Laikas.lt

Ryškiausias žvaigždes sutraukiantis [-[0]-] prabangą demonstruoja ne tik ant raudonojo kilimo – ne mažiau sužibėti leidžiančių pastangų įdedama į festivalio renginių meniu. Daugumai išties smalsu, kuo lepinasi taip vadinamo A sąrašo festivalyje besilankančios garsenybės.

Progą žvilgtelėti į festivalio užkulisių virtuvę suteikia buitinės technikos kompanija „Electrolux“, jau antrus metus besirūpinanti festivalio atidarymo Gala vakariene bei žiuri posėdžių priešpiečiais.

Šiemet festivalio svečiai užkandžiui ragavo briedžiukų putėsių su vyno ir trumų kremu, o pirmajam patiekalui – rūkytos lašišos ir jūrų šukučių su krienų kremu, agurkais, žolelėmis ir valgomosiomis gėlėmis. Antrajam patiekalui pateikta 24h troškinta veršienos golonka, riekelė pakepintų žasų kepenėlių ir bulvių košė su trumais, desertui – sušaldytas saldymedžio kubelis su raudonais vaisiais/uogomis.

Visa tai svečiams paruošė du pasaulinio garso virtuvės šefai – prancūzas Bruno Oger ir danas Rasmus Kofoed, kurių skirtingos koncepcijos leis pademonstruoti klasikinių technikų ir modernių kulinarinių inovacijų mišinį.

Rasmus Kofoed yra „Michelin“ įvertinimą pelniusio Kopenhagos restorano “Geranium” vadovas ir bendrasavininkis. Jo gaminimo stilius atspindi jo skandinaviškas šaknis, o lengva, aiški ir dinamiška vyriausiojo virėjo vizija leido jo restoranui užimti 49-ą poziciją tarp geriausių tarp šių metų pasaulio restoranų ir pelnyti aukso medalį kulinarijos Olimpinėmis žaidynėmis vadinamame „Bocuse d’Or” konkurse. 

Bruno Oger yra geriausias metų Prancūzijos šefas, žinomas tarprtautiniu mastu. Dar būdamas 29 metų ir vadovaudamas „Majestic Hotel“ virtuvei, jis pelnė pirmąsias “Michelin” žvaiždutes. Vėliau, atidaręs savo pirmąjį restoraną “Villa Archangel” vėl iškarto pelnė dvi šiam restoranui. Jo patiekalus įkvepia Viduržemio jūros regiono produktai ir paruošimo būdai. 

Šiųmetinėms vaišėms buvo panaudota 20 kg jūros šukučių, 12 kg trumų, 21 kg morelių, 45 kg rūkytos lašisos filė, pagardintų 4 kg baltojo šokolado ir 70 litrų šviežios grietinėlės.

Sklandų svečių aptarnavimą užtikrino 100 padavėjų, kurie turėjo patiekti 3000 lėkščių ir užpildyti gėrimais 2000 taurių.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Kanaikanu kino festivaliskino apdovanojimaikulinarijavirtuvėvirtuvės šefas

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

19 bjaurių dalykų
Įdomu

19 bjaurių dalykų, kuriuos daro moterys

2013-06-04
„Meno nišoje“ -  53 bendra N.Marčėnaitės ir M.Jonučio paroda (Foto)
Menas

„Meno nišoje“ – 53 bendra N.Marčėnaitės ir M.Jonučio paroda (Foto)

2011-05-12
Tylą
Naujienos

Tylą, susijusią su ŽIV ir AIDS, Vilniuje ir Kaune nutrauks maršai

2011-09-06
Australietiško pavasario ypatumai: gatvėje susimušė dvi kengūros (video)
Įdomu

Australietiško pavasario ypatumai: gatvėje susimušė dvi kengūros (video)

2014-10-16

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?