Karameliniai Banoffee desertai stiklinėse – šis sluoksniuotas desertas su bananų, karamelės ir plaktos grietinėlės deriniu yra greitas, lengvas ir be galo skanus! Sausainių trupiniai suteikia traškumo, o karamelė ir bananai sukuria sodrų ir saldų skonį. Pabarstymas smulkintais sausainiais ne tik papuošia desertą, bet ir prideda papildomo tekstūros sluoksnio. Tobulas desertas bananų mylėtojams arba kai norisi kažko greito ir ypatingo!
Karameliniai Banoffee desertai stiklinėse: receptas
Paprastai paruošiamas, abejingų nepaliekantis desertas. Neabejotinai sužavės visus karamelės gerbėjus.
Ingredientai:
- 100 g sviesto
- 200 g saldinto karamelizuoto pieno
- 180 g sausainių
- 200 ml grietinėlės (35% riebumo)
- 3 valg. š. cukraus pudros
- 2 bananai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus gamybai reikalingus ingredientus.

2. Sausainius sudėti į maišelį ir padaužyti kočėlu iki smulkių trupinių.

3. Į dubenį sudėti sviestą ir saldintą karamelizuotą pieną.

4. Pakaitinti garų vonelėje iki kol sviestas išsilydis ir karamelizuotas pienas suminkštės.

5. Tuomet rankiniu trintuvu sutrinti kol gausis vientisa tolygi karamelinė masė. Atidėti.

5. Grietinėlę supilti į dubenį, berti cukraus pudrą ir rankiniu plaktuvu plakti kol gausis standžios putos.

6. Bananus supjaustyti griežinėliais.

7. Į stiklines berti sluoksnį smulkintų sausainių.

8. Uždėti karamelės sluoksnį.

9. Išdėlioti bananų sluoksnį.

10. Galiausiai uždėti plaktos grietinėlės.

11. Viršų pabarstyti smulkintais sausainiais.

Nuotraukos: Valerija Bieliakė