Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Keptos krevetės pomidorų padaže

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-03-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Keptos krevetės pomidorų padaže
Keptos krevetės pomidorų padaže

Keptos krevetės pomidorų padaže – tikras Viduržemio jūros virtuvės perlas, sujungiantis jūros gėrybių šviežumą ir tradicinius aromatingus ingredientus. Šis patiekalas puikiai tinka lengvai vakarienei ar ypatingoms progoms – derinys tarp sultingų krevečių, aromatingų pomidorų ir švelniai tirpstančios fetos suteikia nepakartojamą skonį.

Keptos krevetės pomidorų padaže: receptas

Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas. Jį galima patiekti su šviežia, traškia duona, skirta padažui kabinti, arba su ryžiais ar bulgur kruopomis, kurios puikiai sugeria pomidorų ir jūros gėrybių aromatus.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas vidutinio dydžio)
  • 2 česnakų skiltelės
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 4 valg. š. smulkintų šviežių petražolių
  • 1 valg. š. smulkinto šviežio krapo
  • 575 g vidutinio dydžio krevečių (nuluptų ir išvalytų)
  • ¼ arb. š. druskos
  • ¼ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Apie 150 g trupinto fetos sūrio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Keptuvėje, kurią galima naudoti orkaitėje, įkaitinti alyvuogių aliejų ant vidutinės kaitros. 2. Suberti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepinti apie 3 min, kol šiek tiek suminkštės.
3. Tuomet įspausti česnakų skilteles ir pakepinti dar minutę.
4. Į keptuvę supilti konservuotus pomidorus su sultimis ir užvirti.
5. Sumažinti kaitrą iki vidutinės ir leisti pavirti apie 5 min, kol pomidorų sultys šiek tiek sutirštės.
6. Nukelti nuo kaitros, įmaišyti petražoles, krapus ir krevetes. Pagardinti druska ir pipirais.
7. Pabarstyti fetos sūriu ir kepti orkaitėje apie 12 minučių, kol krevetės iškeps, o sūris šiek tiek išsilydys.
8. Patiekti šiltą su šviežia duona arba ryžiais.

Recepto šaltinis: https://foodnetwork.co.uk/


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Keptos krevetėsKeptos krevetės pomidorų padažeKrevečių patiekalaikrevetėsKrevetės su padažu

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gaivus mandarinų tortas be kepimo
Desertai

Gaivus mandarinų tortas be kepimo: tobulas desertas Kalėdoms

2024-12-13
Karšti sumuštiniai su pesto padažu
Receptai

Karšti sumuštiniai su pesto padažu

2025-04-30
Puodeliuose troškinti makaronai
Makaronų patiekalai

Puodeliuose troškinti makaronai

2024-01-22
Šokoladinis tortas su druska
Desertai

Šokoladinis tortas su druska

2025-05-15

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?