Kiaulienos ir avinžirnių troškinys – tai sotus ir aromatingas troškinys, kuriame dera sultinga kiauliena, saldžios paprikos, švelnios cukinijos ir maistingi avinžirniai. Patiekalo skonį pagyvina rūkytos paprikos prieskoniai ir švelnus česnako aromatas, o tirštas pomidorų padažas suteikia malonų švelnumą.
Kiaulienos ir avinžirnių troškinys: receptas
Šis troškinys puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek jaukiems vakarienės pasisėdėjimams.
Ingredientai:
- 2 valg. šaukštai aliejaus
- 250 g kiaulienos išpjovos
- 1 svogūnas
- 1 raudonoji paprika
- 1 vidutinio dydžio cukinija (apie 185 g)
- 2 skiltelės česnako, plonai supjaustytos
- ½–1 arb. š. rūkytos paprikos
- 400 g konservuotų avinžirnių
- 400 g konservuotų pjaustytų pomidorų
- 1 vištienos arba kiaulienos sultinio kubelis
- Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti 1 valg. š. aliejaus didelėje keptuvėje arba plačiame troškintuve.
2. Kiaulieną supjaustyti gabaliukais, pagardinti druska ir pipirais, tada dėti kepti ant vidutinės kaitros apie 2 min, kol lengvai apskrus. Išimti iš keptuvės ir atidėti į lėkštę.
3. Į keptuvę supilti likusį aliejų, sudėti plonais pusžiedžiais pjautytą svogūną, juostelėmis pjaustytą papriką ir gabaliukais pjaustytą cukiniją. Kepti apie 5 min, kol daržovės suminkštės ir šiek tiek apskrus, reguliariai pamaišyti.
4. Sudėti česnaką, rūkytą papriką, avinžirnius ir konservuotus pomidorus. Pusę tuščios pomidorų skardinės pripilti vandens (apie 200 ml) ir supilti į keptuvę. Suberti sutrupintą sultinio kubelį ir sudėti apkepintą kiaulieną.
5. Leisti troškiniui lengvai virti apie 10 min, kol padažas sutirštės, o kiauliena taps minkšta, retkarčiais pamaišyti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.