Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Kiaulienos ir avinžirnių troškinys

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-03-30
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kiaulienos ir avinžirnių troškinys
Kiaulienos ir avinžirnių troškinys

Kiaulienos ir avinžirnių troškinys – tai sotus ir aromatingas troškinys, kuriame dera sultinga kiauliena, saldžios paprikos, švelnios cukinijos ir maistingi avinžirniai. Patiekalo skonį pagyvina rūkytos paprikos prieskoniai ir švelnus česnako aromatas, o tirštas pomidorų padažas suteikia malonų švelnumą.

Kiaulienos ir avinžirnių troškinys: receptas

Šis troškinys puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek jaukiems vakarienės pasisėdėjimams.

Ingredientai:

  • 2 valg. šaukštai aliejaus
  • 250 g kiaulienos išpjovos
  • 1 svogūnas
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 vidutinio dydžio cukinija (apie 185 g)
  • 2 skiltelės česnako, plonai supjaustytos
  • ½–1 arb. š. rūkytos paprikos
  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 400 g konservuotų pjaustytų pomidorų
  • 1 vištienos arba kiaulienos sultinio kubelis
  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti 1 valg. š. aliejaus didelėje keptuvėje arba plačiame troškintuve.
2. Kiaulieną supjaustyti gabaliukais, pagardinti druska ir pipirais, tada dėti kepti ant vidutinės kaitros apie 2 min, kol lengvai apskrus. Išimti iš keptuvės ir atidėti į lėkštę.
3. Į keptuvę supilti likusį aliejų, sudėti plonais pusžiedžiais pjautytą svogūną, juostelėmis pjaustytą papriką ir gabaliukais pjaustytą cukiniją. Kepti apie 5 min, kol daržovės suminkštės ir šiek tiek apskrus, reguliariai pamaišyti.
4. Sudėti česnaką, rūkytą papriką, avinžirnius ir konservuotus pomidorus. Pusę tuščios pomidorų skardinės pripilti vandens (apie 200 ml) ir supilti į keptuvę. Suberti sutrupintą sultinio kubelį ir sudėti apkepintą kiaulieną.
5. Leisti troškiniui lengvai virti apie 10 min, kol padažas sutirštės, o kiauliena taps minkšta, retkarčiais pamaišyti.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Kiaulienos ir avinžirnių troškinysKiaulienos patiekalaiKiaulienos troškinysPatiekalai su avinžirniaisTroškinys

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kepaliukas
Receptai

Kepaliukas

2024-01-30
Šalta kava su likeriu
Gėrimai

Šalta kava su likeriu

2024-01-28
Virtos bulvės - kaip teisingai jas virti?
Bulvių patiekalai

Dedate bulves į šaltą vandenį? Kodėl geriau nedaryti šios klaidos?

2024-10-25
Makaronai su vištiena: lengvas receptas iš 5 ingredientų
Makaronų patiekalai

Makaronai su vištiena: lengvas receptas iš 5 ingredientų

2025-01-09

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?