Pavasariškos ridikėlių salotos – puikus pasirinkimas norint pasimėgauti lengvu ir sveiku patiekalu. Tokios salotos gali tapti pagrindiniu patiekalu, puikiai derančiu su šiltu duonos riekeliu, arba lengvu užkandžiu per pietus ar vakarienę.
Pavasariškos ridikėlių salotos: receptas
Tai lengvas, subalansuotas ir greitai paruošiamas patiekalas, kuris tiks tiek vegetarams, tiek tiems, kurie ieško sveikų, maistingų ir greitai paruošiamų salotų idėjų.
Ingredientai:
- 70 g konservuotų avinžirnių
- 100 g konservuotų kukurūzų
- 70 g ridikėlių
- 1 didelio pomidoro
- 1 arb. š. kanapių sėklų
- Šiek tiek rožinių ridikėlių žalumynų
- Šiek tiek rožinio ridikėlių daigų
Padažui: - 1 valg. š. skrudintų sezamų sėklų aliejaus
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- 60g baltyminės varškės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į dubenį sudėti avinžirnius ir kukurūzus.
2. Ridikėlius supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir taip pat sudėti į dubenį.
3. Pomidorą supjaustyti nedideliais kubeliais ir sudėti prie kitų daržovių.
4. Suberti kanapių sėklas.
5. Dubenėlyje sumaišyti skrudintų sezamų aliejų, baltyminę varškę, pagardinti druska ir pipirais.
6. Paruoštą padažą supilti ant daržovių ir labai gerai išmaišyti.
7. Patiekiant salotas pagardinti rožinių ridikėlių žalumynais ir daigais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.