Kiaulienos ir pupelių troškinys – sotus ir kvapnus, šildantis ir maistingas troškinys. Šis patiekalas išsiskiria švelnia mėsa, švelniu pomidorų rūgštumu bei subtiliai jaučiamu rūkyto skonio prieskoniu.
Kiaulienos ir pupelių troškinys: receptas
Tai puikus pasirinkimas norintiems sotaus, skanaus ir jaukaus patiekalo.
Ingredientai:
- Šlakelis aliejaus
- 1 svogūnas
- 250 g kiaulienos nugarinės filė
- 150 g rūkyto kumpio
- 2 česnako skiltelės
- 2 arb. š. rūkytos paprikos
- ½ arb. š. aitriosios čili paprikos miltelių
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 800 g konservuotų baltųjų pupelių
- 2 valg. š. pomidorų tyrės
- 2 arb. š. angliškų garstyčių
- 400 ml kiaulienos arba vištienos sultinio
- 3 valg. š. smulkintų plokščialapių petražolių (patiekti)
- 4 valg. šaukštai lieso natūralaus jogurto (patiekti)
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į didelį puodą įpilti aliejaus ir kepti smulkiai pjaustytą svogūną ant vidutinės kaitros 4-5 min, retkarčiais pamaišant, kol suminkštės ir lengvai apskrus.
2. Sudėti gabaliukais pjaustytą kiaulieną ir kumpį, pagardinti pipirais ir kepti dar dvi minutes, nuolat maišant.
3. Sudėti trintą česnaką, maltą rūkytą papriką ir čili miltelius, trumpai pakepti maišant. Supilti smulkintus pomidorus ir pupeles, įmaišyti pomidorų tyrę ir garstyčias. Užpilti sultiniu ir užvirinti ant silpnos kaitros.
4. Virti 20-25 min, retkarčiais pamaišant, kol kiauliena taps minkšta, o padažas sutirštės. Pagardinti pagal skonį ir įmaišyti pusę smulkintų petražolių. Likusias petražoles pabarstyti prieš patiekiant. Patiekti su jogurtu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.