Dubajaus tiramisu su pistacijomis – tai puikus ir išskirtinis desertas, kuriame klasikinio itališko tiramisu kreminis švelnumas dera su Artimųjų Rytų įkvėptais skoniais. Šis desertas išsiskiria savo puikia tekstūra, puikiai susiliejančiais skoniais ir patrauklia išvaizda. Įkvėptas garsiojo Dubajaus šokolado, šis tiramisu patiks visiems, ieškantiems naujų saldžių skonių.
Dubajaus tiramisu su pistacijomis: receptas
Ingredientai:
- 100 g Damų pirštelių
- 80 g kataifi tešlos
- 20 g sviesto
- 150 g grietinėlės
- 250 g maskarponės
- 100 g pistacijų kremo
- 1 puodelis kavos
- sauja lukštentų pistacijų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Paruošti puodelį stiprios kavos, supilti į platesnį dubenėlį ir palikti atvėsti.

2. Kataifi tešlą šiek tiek pasmulkinti ir sudėti į keptuvę su ištirpintu sviestu. Maišant kepti, kol tešla šiek tiek apskrus. Atidėti.

3. Į dubenį supilti grietinėlę ir ją šiek tiek paplakti (nedaug, kol pradės tirštėti).

4. Prie pradėjusios tirštėti grietinėlės sudėti maskarponę.

5. Grietinėlę su maskarpone plakti kol pasidarys gana standi masė ir tuomet prie plakto kremo sudėti pistacijų kremą.

6. Pistacijų kremą palengva įmaišyti (neplakti) kol gausis vientisas kremas. (Jeigu norisi papildomo saldumo, galima įmaišyti šiek tiek cukraus pudros.)

7. Akimirkai merkti damų pirštelius į kavą ir juos dėti į stiklinę (sausainius perlaužti, kad atitiktų naudojamos stiklinės dydį).

8. Ant sausainių paskleisti skrudintos kataifi tešlos.

9. Tuomet dėti kremo sluoksnį (kad būtų lengviau kremą dėti į stiklines, jį galima sudėti į konditerinį maišelį ir juo naudojantis kremą išspausti ant sausainių su kataifi).

10. Tuomet sluoksniuoti dar kartą – išdėlioti kavoje mirkytus sausainius, kataifi tešlos sluoksnį ir galiausiai dėti kremo.
11. Pistacijas pasmulkinti ir jomis pabarstyti viršutinį kremo sluoksnį.

12. Paruoštus tiramisu perkelti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad skoniai susimaišytų.
