-11.5 C
Vilnius
Ketvirtadienis, 13 vasario, 2025

Dubajaus tiramisu su pistacijomis



Dubajaus tiramisu su pistacijomis – tai puikus ir išskirtinis desertas, kuriame klasikinio itališko tiramisu kreminis švelnumas dera su Artimųjų Rytų įkvėptais skoniais. Šis desertas išsiskiria savo puikia tekstūra, puikiai susiliejančiais skoniais ir patrauklia išvaizda. Įkvėptas garsiojo Dubajaus šokolado, šis tiramisu patiks visiems, ieškantiems naujų saldžių skonių.

Dubajaus tiramisu su pistacijomis: receptas

Ingredientai:

  • 100 g Damų pirštelių
  • 80 g kataifi tešlos
  • 20 g sviesto
  • 150 g grietinėlės
  • 250 g maskarponės
  • 100 g pistacijų kremo
  • 1 puodelis kavos
  • sauja lukštentų pistacijų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Paruošti puodelį stiprios kavos, supilti į platesnį dubenėlį ir palikti atvėsti. 

Dubajaus tirmisu su pistacijomis. Kava dubenėlyje

2. Kataifi tešlą šiek tiek pasmulkinti ir sudėti į keptuvę su ištirpintu sviestu. Maišant kepti, kol tešla šiek tiek apskrus. Atidėti. 

Dubajaus tiramisu su pistacijomis. Smulkinta tešla keptuvėje

3. Į dubenį supilti grietinėlę ir ją šiek tiek paplakti (nedaug, kol pradės tirštėti).

Dubajaus tiramisu su pistacijomis. Šiek tiek paplakta grietinėlė

4. Prie pradėjusios tirštėti grietinėlės sudėti maskarponę. 

Dubajaus tiramisu su pistacijomis. Maskarponė prie grietinėlės

5. Grietinėlę su maskarpone plakti kol pasidarys gana standi masė ir tuomet prie plakto kremo sudėti pistacijų kremą.

Dubajaus tiramisu su pistacijomis. Sudėtas pistacijų kremas

6. Pistacijų kremą palengva įmaišyti (neplakti) kol gausis vientisas kremas. (Jeigu norisi papildomo saldumo, galima įmaišyti šiek tiek cukraus pudros.)

Dubajaus tiramisu su pistacijomis. Paruoštas pistacinis kremas

7. Akimirkai merkti damų pirštelius į kavą ir juos dėti į stiklinę (sausainius perlaužti, kad atitiktų naudojamos stiklinės dydį). 

Dubajaus tiramisu su pistacijomis. Sausainius išdėlioti stiklinėje

8. Ant sausainių paskleisti skrudintos kataifi tešlos. 

Dubajaus tirmisu su pistacijomis. Išdėlioti apkeptą kataifi

9. Tuomet dėti kremo sluoksnį (kad būtų lengviau kremą dėti į stiklines, jį galima sudėti į konditerinį maišelį ir juo naudojantis kremą išspausti ant sausainių su kataifi).

Dubajaus tiramisu su pistacijomis. Dėti kremo sluoksnį

10. Tuomet sluoksniuoti dar kartą – išdėlioti kavoje mirkytus sausainius, kataifi tešlos sluoksnį ir galiausiai dėti kremo.

11. Pistacijas pasmulkinti ir jomis pabarstyti viršutinį kremo sluoksnį. 

Dubajaus tiramisu su pistacijomis. Papuošta pistacijomis

12. Paruoštus tiramisu perkelti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad skoniai susimaišytų.

Dubajaus tiramisu su pistacijomis. Sluoksniuotas dubajaus tiramisu
Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: