Kiaušinių, vištienos ir šoninės salotos – tai puikus derinys, kuris sužavės savo skoniu ir tekstūromis. Traški šoninė, švelnus avokadas, aštrūs svogūnų laiškai ir sūris suteikia salotoms išskirtinį skonį, o citrinos sultys ir garstyčių padažas puikiai papildo visus ingredientus. Tinkamai paruoštos, salotos ne tik puikiai tiks kaip lengvas pietų patiekalas, bet ir kaip puikus priedas prie įvairių patiekalų.
Kiaušinių, vištienos ir šoninės salotos: receptas
Šios salotos yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pasimėgauti skaniais ir maistingais ingredientais, sujungtais į vieną lengvą ir sotų patiekalą.
Ingredientai:
- 225 g šoninės
- 1 avokadas (prinokęs)
- 0,5 citrinos sultys
- Didelė sauja romėninių salotų
- 2 vištienos krūtinėlės (be kaulų ir odos, iškeptos)
- 2 pomidorai (dideli)
- 2 kiaušiniai (kietai virti)
- 4 svogūnų laiškai
- 115 g pelėsinio sūrio
- Šviežiai malti juodieji pipirai
Padažui: - 65 ml baltojo vyno acto (arba raudonojo vyno acto)
- 2–3 arb. š. garstyčių
- 1 arb. š. druskos
- Juodieji pipirai pagal skonį
- 5–12 valg. š. alyvuogių aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Keptuvėje ant vidutinės kaitros kepti šoninę (tinka juostelės, bet taip pat gardu bus ir gabaliukais pjaustyta), kol ji taps traški.
2. Iškepusią šoninę perkelti ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.
3. Supjaustyti avokadą gabaliukais ir nedideliame dubenyje lengvai sumaišyti su citrinų sultimis.
4. Į lėkštę ar dubenį sudėti plėšytą romėninę salotą, pjaustytą keptą vištieną, supjaustytis pomidorus ir kiaušinius, traškią šoninę, smulkintus svogūnų laiškus, gabaliukais pjaustytą avokadą, galiausiai sutrupintą mėlynąjį sūrį. Pagardinti pipirais pagal skonį.
5. Padažui paruošti dubenyje išplakti actą, garstyčias, druską ir pipirus.
6. Pamažu įplakti tiek alyvuogių aliejaus, kad gautųsi tirštas padažas.
7. Pagardinti druska ir pipirais, jei reikia.
8. Padažą supilti ant paruoštų salotų.
Recepto šaltinis: https://foodnetwork.co.uk/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.