Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais – tai skanus ir subalansuotas patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Didelis privalumas tokio kepinio yra tai, kad gaminimui galima naudoti bet kokias mėgstamas daržoves.
Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais: receptas
Kišas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, puikiai tinka patiekti su šviežių žalumynų salotomis.
Ingredientai:
Tešlai:
- 80 g sviesto
- 200 g viso grūdo miltų
- 1 arb. š. jūros druskos
Įdarui:
- 150 g brokolių
- 150 g smidrų
- 6 kiaušiniai
- 100 ml pieno (riebaus)
- 1 valg. š. smulkintų šviežių krapų
- 1 valg. š. smulkintų šviežių bazilikų
- 250 g rūkytos lašišos
- 100 g šaldytų žirnelių (atšildytų)
- 3 svogūnų laiškai
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Gaminimo eiga:
1. Ištepti 24 cm skersmens, 3 cm gylio kišo formą sviestu.
2. Tešlai paruošti sudėti miltus, druską ir sviestą į virtuvinį kombainą ir trumpai trinti, kol masė taps panaši į džiūvėsėlius. Įpilti 80 ml šalto vandens ir dar kartą trumpai trinti, kol susiformuos minkšta tešla. Išimti ją iš kombaino, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 15 min pailsėti.
3. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Lengvai pabarstyti stalviršį miltais ir iškočioti tešlą iki maždaug 3 mm, kad būtų apie 6 cm platesnė už kepimo formos skersmenį. Iškloti tešlą formą, prispausti kraštus ir palikti kabančius perteklinius kraštus.
4. Subadyti tešlos dugną šakute, iškloti kepimo popieriumi ir užpilti kepimo pupelėmis ar ryžiais. Kepkite „aklai“ 15 min. Išimti iš orkaitės, nuimti pupeles su popieriumi ir vėl dėti formą į orkaitę dar 10 min. Sumažinti temperatūrą iki 180 °C.
5. Įdarui paruošti uždėti garų puodą virš verdančio vandens puodo. Sudėti brokolius ir smidrus, garinti 5 min. Nusausinti ir palikti atvėsti.
6. Kiaušinius išplakti su pienu ir žolelėmis, pagardinti druska bei pipirais.
7. Iškeptoje pagrindo formoje išdėlioti brokolius ir smidrus. Ant viršaus uždėti lašišos gabalėlius, pabarstyti žirneliais ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
8. Atsargiai supilti kiaušinių mišinį ant daržovių ir lašišos. Kepti orkaitėje 30-35 min, kol įdaras sutvirtės. Aštriu peiliu nupjauti išsikišusius tešlos kraštus.
9. Leisti kišui šiek tiek atvėsti, tada atsargiai išimti iš formos ir supjaustyti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.