3.7 C
Vilnius
Trečiadienis, 26 kovo, 2025

Matcha arbatos keksiukai su sūrio kremu

Matcha arbatos keksiukai su sūrio kremu – tai subtilaus skonio ir estetiškai patrauklus desertas, kuris pradžiugins tiek arbatos, tiek sveikesnių desertų mėgėjus. Šie keksiukai yra lengvi, purūs, su švelnia matcha arbata, kuri suteikia unikalų skonį ir gražią, natūraliai žalsvą spalvą.

Matcha arbatos keksiukai su sūrio kremu: receptas

Dėl savo elegantiškos išvaizdos ir subtilaus skonio šie keksiukai gali tapti puikiu pasirinkimu ypatingoms progoms ar tiesiog tada, kai norisi pasilepinti kažkuo ypatingu. Puikiai dera su žaliosios arbatos puodeliu arba švelnia kava, suteikdami gurmanišką patirtį kiekvienam, kuris vertina kokybiškus ir kruopščiai subalansuotus desertus.

Ingredientai:

  • 50 g viso grūdo dalių kvietinių miltų
  • 30 g migdolų miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 30 g matcha arbatos miltelių
  • 1 kiaušinis
  • 160 ml pieno (3,5%)
  • 35 g juodosios cukranendrių melasos (arba kito skysto saldiklio)
  • 55 ml vandens
  • Skonio lašų (klevų sirupo skonio)

    Papuošti:
  • 250 g rikotos sūrio
  • Skonio lašų (klevų sirupo skonio)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į dubenį suberti kvietinius ir migdolų miltus, kepimo miltelius ir matcha arbatos miltelius. Sumaišyti.
2. Tuomet įmušti kiaušinį, supilti pieną, melasą (ar kitą saldiklį), vandens ir galiausiai skonios lašus. Viską išmaišyti, bet nepermaišyti (eigu tešla per tiršta – galima įpilti šiek tiek daugiau vandens, jeigu per skysta – įberti daugiau miltų).
3. Tešlą padalinti į keksiukų formeles (neužpildyti iki viršaus).
4. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 25-30 min. Patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė.
5. Dubenėlyje sumaišyti rikotą su skonio lašais, šiek tiek išplakti.
6. Atvėsusius keksiukus aptepti rikotos mišiniu ir apibarstyti matcha arbatos milteliais.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: