0.6 C
Vilnius
Ketvirtadienis, 23 sausio, 2025

Kreminė keptų burokėlių sriuba su mėlynojo sūrio skrebučiais. Lengva pasigaminti!

Kreminė keptų burokėlių sriuba su traškiais mėlynojo sūrio skrebučiais – tobulas vegetariškas užkandis vakarienės pradžiai. Lengvai paruošiamas, per maždaug 1 valandą 45 minutes, receptas yra įvertintas penkiais balais iš penkių, tad būkite tikri nepamirštamas skonis garantuotas.

Pagal šį receptą (be skrebučių) galima paruošti ir šaltą sriubos versiją. Belieka tik sumaišytus ingredientus atvėsinti.

Burokėlių nauda svekatai

Burokėliai yra puikus antioksidantų, tokių kaip betalainai, šaltinis. Šie antioksidantai padeda apsaugoti ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio, mažindami lėtinių ligų riziką. Būtent betalainai suteikia burokėliams būdingą raudoną spalvą ir pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis.

Be to, burokėliai yra turtingi nitratais, kurie organizme virsta azoto oksidu, padedančiu atpalaiduoti kraujagysles, pagerinti kraujotaką ir sumažinti kraujospūdį, taip galintys prisidėti mažinant širdies ligų ir insulto riziką.

Šie šakniavaisiai taip pat yra geras vitamino C ir kitų svarbių vitaminų bei mineralų, tokių kaip folio rūgštis, manganas ir kalis, šaltinis, svarbių imuniteto stiprinimui.

Burokėlių skaidulos padeda reguliuoti virškinimą ir išvengti vidurių užkietėjimo.

Kreminė keptų burokėlių sriuba. Burokėlių nauda

Kreminė keptų burokėlių sriuba su mėlynojo sūrio skrebučiais

Ieškote išskirtinio ir gardaus užkandžio? Šis kreminės keptų burokėlių sriubos receptas, papuoštas traškiais mėlynojo sūrio skrebučiais, ne tik papuoš jūsų stalą, bet ir sužavės nepakartojamu skonių deriniu.

Ingredientai:

  • 1 kg burokėlių, nuplautų, apipjaustytų ir supjaustytų dideliais gabaliukais
  • 1 raudonasis svogūnas, supjaustytas skiltelėmis
  • 3 česnako skiltelės
  • 1,2 nedidelės čiobrelių šakelės ir keletas čiobrelių lapelių
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 100 ml grietinės
  • ½ citrinos sulčių

Skrebučiams:

  • 3 riekelės tamsios duonos, perpjautos per pusę
  • 4 šaukštai karamelizuoto svogūnų padažo
  • 150 g mėlynojo sūrio
  • sauja susmulkintų graikinių riešutų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Kaip gaminti:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Į kepimo indą sudėkite burokėlius, raudonąjį svogūną ir česnaką, įpilkite 150 ml vandens, gerai pagardinkite ir pabarstykite čiobreliais. Uždenkite dvigubu kepimo popieriaus sluoksniu ir kepkite 1 valandą ir 15 minučių, arba kol burokėliai suminkštės iki tokio laipsnio, kad lengvai pervertumėte peiliu.
  2. Nuimkite kepimo popierių, nulupkite burokėlius ir išmeskite žieveles, tada supjaustykite smulkiais gabaliukais. Sudėkite į puodą su svogūnais, česnaku ir daržovių sultiniu, užvirinkite, tada naudokite rankinį blenderį, kad visiškai sutrintumėte, arba sudėkite į blenderį ir sutrinkite. Pagardinkite, įmaišydami grietinę ir citrinos sultis ir dar kartą sutrinkite. Laikykite šiltą.
  3. Įkaitinkite orkaitę. Duonos gabalėlius sudėkite ant kepimo skardos ir apkepkite iš abiejų pusių. Kiekvieną gabalėlį patepkite karamelizuoto svogūno padažu, ant viršaus uždėkite mėlynojo sūrio gabalėlį, keletą čiobrelių lapelių ir graikinių riešutų. Kepkite orkaitėje, kol sūris išsilydys.
  4. Supilkite sriubą į dubenėlius ir pagardinkite paruoštais skrebučiais.

Šaltinis:
https://www.olivemagazine.com/

Aurimas Kavaliūnas
Aurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: