Kreminė špinatų sriuba su kiaušiniais be marškinėlių – ši švelni sriuba su česnaku yra lengvas, tačiau sotus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis bet kuriuo metų laiku.
Kreminė špinatų sriuba su kiaušiniais be marškinėlių: receptas
Šis patiekalas puikiai dera su traškia duona ar skrebučiais ir gali būti patiekiamas kaip elegantiška vakarienė ar sveiki pietūs.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 3 česnako skiltelės
- 450 g špinatų (mažųjų)
- 1 l karšto daržovių sultinio
- 4 kiaušiniai
- 300 ml grietinėlės (riebumas ~35 %)
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų dideliame, storadugniame puode ant vidutinės kaitros. Sudėti trintą česnaką ir kepti 1 min. Po kelias saujas dėti špinatus, maišyti ir kepti apie 2 min. Supilti sultinį, leisti užvirti ir virti ant mažos kaitros 10 min.
2. Tuo metu vidutinio dydžio puodą iki pusės pripildyti vandeniu ir užvirti. Į keturis mažus dubenėlius įmušti po vieną kiaušinį. Sumažinti kaitrą, kad vanduo vos burbuliuotų. Lėtai įleisti po du kiaušinius į vandenį ir virti apie 3 min, kol baltymas sutvirtės, bet trynys išliks skystas.
3. Sriubą patraukti nuo kaitros ir sutrinti trintuvu iki vientisos masės. Vėl pakaitinti, įmaišyti grietinėlę. Pašildyti ir pagardinti druska bei pipirais pagal skonį.
4. Sriubą išpilstyti į keturias lėkštes ir ant kiekvienos uždėti po vieną virtą kiaušinį.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.