4.3 C
Vilnius
Antradienis, 18 kovo, 2025

Krevečių ir daržovių blyneliai

Krevečių ir daržovių blyneliai – tai puikus būdas paįvairinti kasdieninį meniu, derinant daržoves su jūros gėrybių skoniu. Lengvi, tačiau sotūs, jie gali tapti tiek pagrindiniu patiekalu, tiek užkandžiu, tinkamu įvairioms progoms.

Krevečių ir daržovių blyneliai: receptas

Tobulai apskrudę ir kvapnūs, šie blynai – puikus pasirinkimas norintiems lengvai paruošiamo, tačiau įdomaus patiekalo, kuris patiks tiek jūros gėrybių mėgėjams, tiek smalsiems naujų skonių ieškotojams.

Ingredientai:

  • 1 cukinija
  • 1 morka (didesnė)
  • Druska pagal skonį
  • 1 kiaušinis
  • Sauja krevečių (išvalytų)
  • 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • Šiek tiek miltų
  • Šiek tiek pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Cukiniją ir morką supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į dubenį.
2. Užberti šiek tiek druskos, išmaišyti ir palikti pastovėti 20 min.
3. Praėjus laikui nuspausti išsiskyrusias sultis.
4. Į dubenį įmušti kiaušinį.
5. Krevetes supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti prie daržovių.
6. Tuomet įberti kukurūzų krakmolo ir sudėti miltus, pagardinti pipirais.
7. Viską labai gerai išmaišyti.
8. Keptuvėje įkaitinti aliejaus ir šaukštu formuoti blynelius. Kepti iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
9. Patiekti su mėgstamais priedais, labai gardu su virtais ryžiais ir virtais burokėliais.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: