Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Krevečių kroketai – gardus užkandis jūsų stalui

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Krevečių kroketai
Krevečių kroketai

Krevečių kroketai – idealiai traškūs išorėje ir sultingi viduje. Paruošti su švelniu imbiero, sezamo sėklų ir šiek tiek aštraus bambuko skonio, jie taps tikru atradimu bet kokiai proga.

Krevečių kroketai: receptas

Tai puikus užkandis ar pagrindinis patiekalas, kuris sužavės net išrankiausius skonio žinovus.

Ingredientai:

  • 300 g krevetės (šviežios)
  • 1 arb. š. austrių padažo
  • 1 arb. š. žemės riešutų aliejaus
  • 1 arb. š. skrudinto sezamo aliejaus
  • ¼ arb. š. jūros druskos
  • ½ arb. š. imbiero šaknis (tarkuota)
  • 50g konservuotų bambukų ūglių
  • 100g sezamo sėklų
  • aliejus (kepimui)
  • tamsus sojos padažas arba saldus čili padažas, patiekimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Išvalyti krevetes. Smulkiai supjaustyti du trečdalius krevečių aštriu peiliu ir likusias supjaustyti į 1 cm kubelius.
2. Sumaišyti maisto smulkintuve austrių padažą, žemės riešutų ir sezamo aliejų, druską, tarkuotą imbierą ir bambuko ūglius, trinti kol gausis pastos konsistencija. Perkelti masę į dubenį ir įmaišyti smulkiai supjaustytas ir kubeliais pjaustytas krevetes. Uždengti ir atšaldyti apie valandą.
3. Įkaitinti gilioje keptuvėje aliejų.
4. Šiek tiek sudrėkintomis rankomis suformuoti krevečių masės rutuliukus.
5. Sezamų sėklas suberti į dubenį ir jose apvolioti kiekvieną suformuotą krevečių rutuliuką.
6. Atsargiai įdėti rutuliukus į aliejų. Kepkite 3½-4 min arba kol jie taps auksinės rudos spalvos ir pilnai iškeps.
7. Atsargiai išimti iškeptus krevečių rutuliukus su kiaurasamčiu ir perkelti ant virtuvinio popieriaus, kad sugertų riebalų perteklių.
8. Patiekti iškeptus krevečių rutuliukus su tamsiu sojos padažu arba saldžiu čili padažu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Krevečių kroketaiKrevečių užkandiskrevetėspatiekalai su krevetėmisUžkandis su krevetėmis

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Jogurtiniai Užgavėnių blynai su obuoliais
Blynai

Jogurtiniai Užgavėnių blynai su obuoliais

2025-02-17
Krevečių ir daržovių blyneliai
Blynai

Krevečių ir daržovių blyneliai

2025-02-25
Vištiena su ryžiais
Mėsos patiekalai

Vieno puodo vakarienė – vištiena su ryžiais

2025-04-04
Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena
Mėsos patiekalai

Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena

2025-04-15

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?