Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu – tai Tailando įkvėpti aromatingi kepti ryžiai su jūros gėrybėmis, pagardinti rytietiškais prieskoniais ir lengvu saldžiarūgščiu padažu.
Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu: receptas
Tai lengvas, greitai paruošiamas ir maistingas valgis, puikiai tinkantis vakarienei ar savaitgalio pietums.
Ingredientai:
- 2 valg. š. žemės riešutų aliejaus
- 1 šalotinis svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 1 raudonoji aitrioji paprika
- 75 g žalių karališkųjų krevečių
- 55 g basmati ryžių (išvirtų ir atvėsintų)
- ½ arb. š. šviesaus sojų padažo
- ½ žaliosios citrinos
- ½ arb. š. tamsaus minkštojo rudojo cukraus
- ½ arb. š. pomidorų tyrės
- 2 svogūnų laiškai
- 1 morka (skustuku supjaustyta juostelėmis)
- 1 kiaušinis
- jūros druska ir baltieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti 1 valg. š. žemės riešutų aliejaus wok keptuvėje, sudėti smulkintą šalotinį svogūną, trintą česnaką ir pjaustytą raudonąją aitriąją papriką ir kepti maišant apie 2 min.
2. Sudėti išvalytas krevetes, kepti dar 1 min, tuomet sudėti atvėsintus virtus ryžius ir kepti dar minutę.
3. Mažame dubenėlyje sumaišyti sojų padažą, žaliosios citrinos sultis, rudąjį cukrų ir pomidorų tyrę. Supilti šį mišinį į keptuvę kartu su smulkintais svogūnų laiškais ir morkų juostelėmis, gerai išmaišyti. Toliau kepti ant vidutinės kaitros apie 5 min retkarčiais pamaišant.
4. Mažoje keptuvėje įkaitinti likusį šaukštą žemės riešutų aliejaus, įmušti kiaušinį ir kepti ant vidutinės kaitros apie minutę ar ilgiau, kol trynys bus iškepęs pagal jūsų pageidavimą – naudotis mentelę, kad užpilti karštu aliejumi ant trynio.
5. Ryžius pagardinti druska ir baltaisiais pipirais, patiekti gilioje lėkštėje ir ant viršaus uždėti keptą kiaušinį.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.