Krevečių salotos su pomidorais ir avokadais – tai salotos, kurios tinka tiek jaukiam vakarui namuose, tiek svečių priėmimui – jos atrodo estetiškai, yra nesunkiai paruošiamos ir visada palieka gerą įspūdį. Gaivios, sočios, tobulos patiekti ant šventinio stalo.
Krevečių salotos su pomidorais ir avokadais: receptas
Tokios salotos yra ir patogus pasirinkimas pietų dėžutei ar vasariškai iškylai, nes išlieka skanios net ir šiek tiek pastovėjusios.
Ingredientai:
- 200 g krevečių (išvalytų)
- 300 g vyšninių pomidorų
- 1 avokadas
- 1 raudonasis svogūnas
- 2 valg. š. majonezo
- Gabalėlis sviesto (kepimui)
- Druska ir pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti gaminimui reikalingus ingredientus.

2. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinti gabalėlį sviesto ir sudėti kepti krevetes. Jas apkepti trumpai, kol taps gražiai rausvos ir švelniai apskrus.

3. Krevetes išimti į lėkštę ir atidėti.

4. Vyšninius pomidorus perpjauti per pusę ir sudėti į dubenį.

5. Šalia pomidorų sudėti plonai pjaustytus svogūnus.

6. Avokadą perpjauti per pusę, įšimti kiauliuką ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sudėti į dubenį.

7. Tuomet prie daržovių sudėti keptas krevetes.

8. Galiausiai sudėti majonezą, pagardinti druska ir pipirais.

9. Viską labai gerai išmaišyti ir patiekti.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė