Kūčių stalas: tradicijos ir šiuolaikiški akcentai. Klasikinės Kūčios – be kiaušinių, pieno produktų ir mėsos. Tačiau šiandieninė virtuvė siūlo naujų skonių, derinančių tradicijas su šiuolaikiškumu. Avokadai, mandarinai, lašiša – ar jie dera ant Kūčių stalo? Sprendimas – jūsų, bet nepamirškime, kad ir bulvės kadaise buvo naujovė, tad kviečiame šiais metais išbandyti šįtą naujo.
Lašišos salotos su avokadais ir apelsinais

Sluoksniuotos salotos, kuriose sūdytos lašišos sodrumą puikiai papildo gaivūs apelsinai ir avokadai. Citrusinių vaisių sulčių ir prieskonių padažas suteikia išskirtinį aromatą, o krapų šakelė – elegancijos. Puikiai tinka kaip kasdienis užkandis ar šventinis patiekalas. Receptą rasite čia.
Skumbrės straganina

Švelniai sūrus ir aromatingas užkandis. Kruopščiai paruošta skumbrės filė, pagardinta česnaku ir krapais, po užšaldymo tampa lengvai pjaustoma. Kiekvienas kąsnis – sultingas ir gaivus. Puikiai tinka šventiniam stalui. Receptą rasite čia.
Meduolinis keksas be kiaušinių ir pieno produktų

Kvapnus ir drėgnas keksas su klevų sirupu ir obuolių tyre, kvepiantis cinamonu, imbieru ir kitais šildančiais prieskoniais. Obuolių tyrė suteikia natūralaus saldumo, o klevų sirupas – karamelinio skonio. Tobula Kūčių bei Kalędų vakaro atmosfera. Receptą rasite čia.
Saldžiųjų bulvių kąsneliai su silkėmis

Paprastas ir greitai paruošiamas užkandis. Keptų batatų saldumas puikiai dera su silkės sūrumu. Be pieno produktų ir kiaušinių. Galima pagardinti kaparėliais, raudonuoju svogūnu ar petražolėmis. Receptą rasite čia.
Augalinis majonezas

Lengvas, kreminis užtepas iš akvafabos, garstyčių, citrinos sulčių, acto ir aliejaus. Puiki alternatyva tradiciniam majonezui, tinkanti veganams. Suteikia subtilų rūgštumą ir švelnų skonį. Receptą rasite čia.
Silke ir daržovėmis įdaryti pievagrybiai

Pievagrybių kepurėlės, įdarytos silkėmis ir daržovėmis – originalus ir skanus patiekalas. Galima improvizuoti su įdaru. Receptą rasite čia.
Mandarinų tortas be kiaušinių ir pieno produktų

Kvepiantis žiemos šventėmis mandarinų tortas, tinkamas Kūčioms. Puiki alternatyva tradiciniam desertų stalui. Receptą rasite čia.
Silkės sušiai

Netikėtas, bet įdomus silkės pateikimas su tradiciniais ingredientais – silkėmis, burokėliais ir bulvėmis. Receptą rasite čia.
Pievagrybių paštetas

Šis sodraus skonio augalinis paštetas – tikras skonio sprogimas! Kepti pievagrybiai, riešutai, svogūnai ir česnakas sukuria nuostabią tekstūrą ir aromatą. Riešutų gabaliukai suteikia papildomos sodrumo ir malonumo. Tikras atradimas pašteto mėgėjams! Receptą rasite čia.
Namuose sūdyta lašiša

Subtilaus skonio lašiša, tinkama užkandžiams, sumuštinukams ir salotoms. Receptą rasite čia.
Mielinės spurgos su grybais

Šventinis stalas dažnai puošiamas tradiciniais grybais įdarytais pyragėliais ar virtinukais. Šįmet siūlome išbandyti ką nors kitokio – skanias ir gardžias mielines spurgeles su grybais! Jos šiek tiek riebesnės, bet išties tirpsta burnoje! Receptą rasite čia.
Keptos daržovių salotos su avinžirniais

Šios salotos – universalus pasirinkimas Kūčių stalui. Jos puikiai tinka kaip savarankiškas patiekalas arba kaip garnyras. Ieškote kažko naujo, bet derančio prie tradicijų? Šios salotos – puikus variantas! Receptą rasite čia.
Keptų burokėlių mišrainė su lęšiais

Šios salotos išsiskiria nepakartojamu skoniu! Kepti burokėliai suteikia sodrumo ir aromato, o kiti ingredientai – malonios rūgštelės. Baltymais turtingi lęšiai užtikrina sotumą. Tikras skonio atradimas! Receptą rasite čia.
Morkų mišrainė su riešutais

Ši morkų mišrainė – universalus ir paprastas patiekalas, puikiai tinkamas bet kokiai šventei! Galima ruošti tiek su virtomis (kreminės tekstūros), tiek su žaliavomis (traškios) morkomis. Nesudėtingas paruošimas ir nuostabus skonis – garantuotas! Receptą rasite čia.
Sumuštinukai su burokėliais ir lašiša

Šie sumuštinukai – tikras Kūčių stalo akcentas! Žavinga išvaizda ir puikus skonis – skrudintos juodos duonos sodrumas, subtili rūkyta lašiša ir gaivūs burokėliai sukuria nuostabią skonių ir tekstūrų harmoniją. Citrininiais pipirais pagardinta lašiša ir burokėliai užtikrina pusiausvyrą tarp saldumo ir sūrumo. Atrodo kaip maži kulinariniai tortukai! Receptą rasite čia.
Silkės ir pievagrybių mišrainė „Lapės kailis”

Ši „Lapės kailis“ mišrainė su silkėmis – tikras Kūčių stalo puošmena! Ne tik gražiai atrodo, bet ir nepakartojamai skani. Pabandykite ir įsitikinsite, ar ji taps jūsų šventinio stalo tradicija. Receptą rasite čia.
Šie receptai – idėjų šaltinis, leidžiantis derinti tradicijas su naujais skoniais ir kurti savitą Kūčių stalo atmosferą.
Šaltinis:
https://oskanu.lt