Ingredientai:
žuvies filė, 600 g
miltai, 2 šaukštai
sviestas, 3 šaukštai
1 svogūnas
citrinos sultys, pusė stiklinės
1 kiaušinio trynys
baltas vynas, 100 ml
žuvies sultinys,100 ml
druska, pipirai, petražolės, krapai
Kaip gaminti:
Žuvį supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais, apvoliokite miltuose ir apkepinkite svieste. Išimkite žuvį į lėkštę.
Susmulkinkite svogūną ir apkepinkite svieste, kol pagels ir suminkštės. Supilkite vyną, sultinį, citrinos sultis. Kiaušinio trynį lengvai išplaktite su 2 šaukštais vandens. Nuolat maišydami plona srovele supilkite plakinį. Sudėkite žuvį atgal ir patroškinkite 10 min.
Patiekdami pabarstykite žalumynais.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!