Labai šokoladiniai keksiukai su šokoladu – minkšti, drėgni ir turtingo šokolado skonio skanėstai, kurie puikiai tiks tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek ypatingoms progoms.
Labai šokoladiniai keksiukai su šokoladu: receptas
Keksiukai išsiskiria sodriu šokolado skoniu, švelnia tekstūra ir maloniai tirpstančiais šokolado gabaliukais.
Ingredientai:
- 175 g kvietinių miltų
- 45 g nesaldintos kakavos miltelių
- 1/2 arb. š. kepimo miltelių
- 1/2 arb. š. sodos
- 1/2 arb. š. druskos
- 2 kiaušiniai (dideli)
- 60 g sviesto (tirpinto)
- 85 g tamsaus rudojo cukraus
- 190 ml pieno
- 1 valg. š. augalinio aliejaus
- 2 arb. š. natūralaus vanilės ekstrakto
- 175 g juodojo šokolado lašelių (arba kapoto šokolado)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Keksiukų kepimo formą lengvai patepti kepimo aliejumi, kad keksiukai nepriliptų.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską.
3. Kitame dubenyje lengvai išplakti kiaušinius, tada į juos įmaišyti tirpintą sviestą, rudąjį cukrų, pieną, aliejų ir vanilės ekstraktą.
4. Skystus ingredientus greitai įmaišyti į sausų ingredientų mišinį.
5. Kai tešla beveik susimaišo, įberti šokolado lašelius ir lengvai įmaišyti, tačiau nepermaišyti, kad keksiukai nebūtų kieti.
6. Paruoštą tešlą padalyti į keksiukų formeles.
7. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
8. Keksiukus kepti apie 25 min arba kol į vidų įsmeigus medinį pagaliuką, jis išliks švarus.
9. Keksiukams iškepus juos perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
Recepto šaltinis: https://foodnetwork.co.uk/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.