-1.8 C
Vilnius
Pirmadienis, 17 kovo, 2025

Sumuštiniai su keptu halumiu – tokio dar nebandėte

Sumuštiniai su keptu halumiu – tai gurmaniškas ir sodraus skonio sumuštinis, kuriame puikiai dera traški paskrudinta duona, švelnus ir kreminis humusas bei gaivūs špinatai. Pagrindinį vaidmenį atlieka halumi sūris, kuris, kepamas aitriame saldžiame padaže, įgauna ypatingą karamelizuotą plutelę ir išskirtinį skonį.

Sumuštiniai su keptu halumiu: receptas

Šį sumuštinį geriausia valgyti šiltą, kol halumi sūris vis dar minkštas, o padažas dar labiau išryškina jo skonį.

Ingredientai:

  • 2 duonos riekelių
  • 2 valg. š. humuso
  • Sauja špinatų
  • 4 riekės halumi sūrio
  • Šiek tiek lukštentų kanapių sėklų

    Padažui:
  • 2 arb. š. ryžių sirupo (tinka ir bet koks kitas tirštesnės konsistencijos)
  • 1 arb. š. aitriųjų paprikų padažo
  • Žiupsnelis grūstų aitriųjų paprikų
  • 2 arb. š vandens

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Duoną paskrudinti, ant jos tepti humuso ir uždėti špinatų.
2. Halumi sūrį supjaustyti riekelėmis.
3. Padažui dubenėlyje sumaišyti ryžių sirupą, aitriųjų paprikų padažą, vandenį ir įberti grūstų aitriųjų paprikų.
4. Paruoštame padaže pamirkyti sūrio riekeles ir dėti kepti įkaitintoje keptuvėje (likusį padažą supilti į keptuvę ant kepančio sūrio) ant vidutinės kaitros po ~3-4 min kiekvieną pusę, kol gražiai paruduos.
5. Iškepusį sūrį dėti ant duonos riekelių ir užberti kanapių sėklomis.
6. Sumuštinius rekomenduojama valgyti šiltus.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: