Labai šokoladinis tortas – tai sodraus skonio ir elegantiškos išvaizdos desertas, kuris neabejotinai bus saldaus stalo puošmena. Sodrus, šokoladinis, saldus – toks, koks ir privalo būti šokoladinis tortas.
Labai šokoladinis tortas: receptas
Toks tortas nepaliks nei vieno šokoladinių desertų mėgėjo abejingo. Papuoštas kremu ir šviežiomis uogomis jis atrodys įspūdingai ant bet kokio šventinio stalo.
Ingredientai:
Pyragui
- 100 g sviesto ( minkšto, plius papildomai formai patepti)
- 50 g kakavos miltelių
- 6 valg. š. verdančio vandens
- 4 kiaušiniai
- 175 g savaime kylančių miltų (self-raising)
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 250 g smulkaus cukraus (cukraus pudros kepiniams)
Ganašui
- 300 ml riebios grietinėlės (36% riebumo)
- 300 g juodojo šokolado
- 3 valg. š. abrikosų džemo
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros . Dvi 20 cm skersmens torto kepimo formas patepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi.
2. Biskvitui paruošti į didelį dubenį suberti kakavos miltelius ir užpilti verdančiu vandeniu. Gerai išmaišyti iki vientisos pastos. Įmušti kiaušinius, suberti miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Viską išplakti elektriniu plakikliu, kol masė taps vientisa ir tolygios šokoladinės spalvos.
3. Tešlą tolygiai padalinti į abi paruoštas kepimo formas. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min, kol biskvitai iškils, pradės šiek tiek atšokti nuo formos kraštų ir bus elastingi liečiant. Leisti atvėsti apie 10 min, tada atsargiai išimti iš formų ir leisti pilnai atvėsti ant grotelių.
4. Tuo metu paruošti ganašą – supilti grietinėlę į nedidelį puodelį ir pakaitinti, kol bus labai karšta (bet neužvirinti). Nukelti nuo kaitros, suberti šokolado gabaliukus ir maišyti kol masė taps vientisa ir blizgi. Palikti atvėsti kambario temperatūroje, kol pradės tirštėti. Ganašą padalinti į tris dalis.
5. Ant kiekvieno biskvito viršaus paskleisti šiek tiek abrikosų džemo. Vieną biskvitą užtepti trečdaliu ganašo ir uždėti antrą biskvitą. Kitą trečdalį ganašo paskleisti viršuje mentele Likusį ganašą sukrėsti į konditerinį maišelį ir papuošti tortą norimomis formomis.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.