Lęšių sriuba su kokosų pienu – itin lengvai paruošiama, tačiau labai gardi sriuba. Raudonieji lęšiai yra puikus baltymų ir skaidulų šaltinis, kuris paverčia šią sriubą maistinga ir sočia.
Lęšių sriuba su kokosų pienu: receptas
Šis patiekalas idealiai tinka tiek lengviems pietums, tiek vakarienei – šildantis, maistingas ir pripildytas natūralių skonių. Patiekiant galima pagardinti šviežiomis žolelėmis, trupučiu citrinos sulčių ar traškiais duonos skrebučiais.
Ingredientai:
- 750 ml vandens
- 1 kubelio daržovių sultinio
- 150 g raudonųjų lęšių
- 200 ml kokosų pieno (18%)
- 70 g morkų
- 80 g cukinijos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Puode užvirinti vandenį ir įdėti sultinio kubelį, jį ištirpinti maišant.
2. Supilti kokosų pieną, išmaišyti ir pakaitinti kol viskas vėl užvirs.
3. Morkas ir cukinijas supjaustyti griežinėliais. Suberti į verdantį sultinį.
4. Virti apie 10 min, tuomet suberti raudonuosius lęšius ir virti dar 7 min, kol lęšiai bus išvirę.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.