3.7 C
Vilnius
Trečiadienis, 26 kovo, 2025

Lęšių sriuba su kokosų pienu

Lęšių sriuba su kokosų pienu – itin lengvai paruošiama, tačiau labai gardi sriuba. Raudonieji lęšiai yra puikus baltymų ir skaidulų šaltinis, kuris paverčia šią sriubą maistinga ir sočia.

Lęšių sriuba su kokosų pienu: receptas

Šis patiekalas idealiai tinka tiek lengviems pietums, tiek vakarienei – šildantis, maistingas ir pripildytas natūralių skonių. Patiekiant galima pagardinti šviežiomis žolelėmis, trupučiu citrinos sulčių ar traškiais duonos skrebučiais.

Ingredientai:

  • 750 ml vandens
  • 1 kubelio daržovių sultinio
  • 150 g raudonųjų lęšių
  • 200 ml kokosų pieno (18%)
  • 70 g morkų
  • 80 g cukinijos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Puode užvirinti vandenį ir įdėti sultinio kubelį, jį ištirpinti maišant.
2. Supilti kokosų pieną, išmaišyti ir pakaitinti kol viskas vėl užvirs.
3. Morkas ir cukinijas supjaustyti griežinėliais. Suberti į verdantį sultinį.
4. Virti apie 10 min, tuomet suberti raudonuosius lęšius ir virti dar 7 min, kol lęšiai bus išvirę.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: