Ingredientai:
lęšiai – 1 stiklinė,
bulvės – 5 vnt.,
morkos – 2 vnt.,
svogūnas,
saliero šaknis – 1/2 vnt.,
poras,
pomidorai – 3 vnt.,
kubelis sultinio,
įvairūs prieskoniai pagal skonį,
aliejus – šlakelis.
Kaip gaminti:
Lęšius su bulvėmis supjaustykite kubeliais, suberkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir uždėkite ant ugnies virti. Nepamirškite į vandenį įdėti kubelį sultinio.
Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytas daržovės: morkas, svogūnus, saliero šaknį, porą. Daržovių smarkiai nesukepinkite. Joms apskrudus, sudėkite į tą pačia keptuvę kubeliais susmulkintus pomidorus ir viską kokias 10 min. troškinkite.
Baigiant virti bulvėms ir lęšiams supilkite į puodą daržovių troškinį. Dar šiek tiek pavirkite. Įdėkite savo mėgstamų prieskonių. Jei norite, įpjaustykite kelias dešreles. Pagardinkite grietine.