Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Blynai

Lietiniai blynai iš pilno grūdo miltų

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Lietiniai blynai iš pilno grūdo miltų
Lietiniai blynai iš pilno grūdo miltų

Lietiniai blynai iš pilno grūdo miltų – šie blyneliai, pagaminti iš pilno grūdo miltų ir obuolių tyrės, yra sveikesnė alternatyva tradiciniams blynams, tačiau nepraranda skonio ir tekstūros. Jie yra puikus pasirinkimas pusryčiams ar lengvam užkandžiui, nes lengvai pritaikomi pagal asmeninius skonio pageidavimus – galite juos patiekti su medumi, šviežiais vaisiais, jogurtu.

Lietiniai blynai iš pilno grūdo miltų: receptas

Blyneliai išlieka minkšti ir purūs, todėl jie bus mėgstami tiek vaikų, tiek suaugusiųjų. Tai paprastas ir greitas receptas, kurį galima pasigaminti bet kuriuo metu ir mėgautis sveikesniais pusryčiais ar užkandžiais.

Ingredientai:

  • 175 g pilno grūdo kvietinių miltų
  • 300 ml lieso pieno, papildomai (pagal poreikį)
  • 2 kiaušiniai
  • 3 valg. š. obuolių tyrės
  • 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į didelį dubenį suberti miltus ir padaryti duobutę centre.
2. Kiaušinius, pieną ir obuolių tyrę suplakti dubenyje.
3. Supilti pieno mišinį į miltų duobutę ir pradėti plakti, palaipsniui įmaišant miltus nuo kraštų, kol susidarys vientisa tešla. Jei tešla per tiršta, įpilti šiek tiek daugiau pieno.
4. Įkaitinti keptuvę ir atsargiai patepti ją aliejumi, naudojant virtuvinį popierių. Įpilti tešlos į keptuvę ir pasukti taip, kad tešla pasiskirstytų tolygiai ir būtų plona.
5. Kepti vidutinėje kaitroje 1–2 min arba kol apatinė pusė taps aukso rudos spalvos. Atsargiai apversti blyną. Kepkite dar šiek tiek, kol blynas taps aukso spalvos.
6. Perkelti į lėkštę ir uždengti rankšluosčiu, kad neatvėstų. Taip iškepti visus blynus.
7. Patiekti su mėgstamais priedais.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:blynaiLietiniai blynaiLietiniai blynai iš pilno grūdo miltųPilno grūdo lietiniai blynaiSveikesni lietiniai blynai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mini bananų blyneliai
Blynai

Mini bananų blyneliai

2025-03-03
Pupelių salotos su tobulu padažu
Receptai

Pupelių salotos su tobulu padažu

2025-03-04
Kepta višta
Mėsos patiekalai

Kepta višta – pats paprasčiausias receptas

2025-05-21
Citrininis nekeptas sūrio pyragas
Desertai

Citrininis nekeptas sūrio pyragas

2025-04-10

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?