-1.1 C
Vilnius
Pirmadienis, 17 kovo, 2025

Pupelių salotos su tobulu padažu

Pupelių salotos su tobulu padažu – Viduržemio jūros įkvėptos sviestinių pupelių salotos puikiai tinka tiek lengviems pietums, tiek maistingai vakarienei. Kreminės pupelės dera su marinuotomis paprikomis, artišokais ir alyvuogėmis, suteikdamos gaivaus sūrumo ir lengvo rūgštumo.

Pupelių salotos su tobulu padažu: receptas

Tai spalvingas, maistingas ir sotus patiekalas, kuris džiugina ne tik skoniu, bet ir sveikatai palankia sudėtimi!

Ingredientai:

  • 1 skardinė sviestinių pupelių
  • 2 keptos marinuotos paprikos
  • Keli marinuoti artišokai
  • Sauja alyvuogių
  • 1 raudonas svogūnas
  • Kelios šakelės petražolių
  • Druska pagal skonį

    Padažui:
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejus
  • Čili pipiras pagal skonį
  • Šiek tiek kumino
  • 2 arb. š. medaus
  • Šiek tiek citrinos sulčiu
  • Druskos pagal skonį
  • 2 česnakų skiltelės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į dubenį sudėti sviestines pupeles (be skysčio).
2. Marinuotas paprikas supjaustyti gabaliukais ir sudėti prie pupelių.
3. Artišokus ir alyvuoges sukapoti peiliu ir taip pat sudėti į dubenį.
4. Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais, petražoles sukapoti. Sudėti prie pupelių.
5. Padažui indelyje sumaišyti alyvuogių aliejų, medų, smulkintą čili pipirą.
6. Įberti malti kumino, druskos, įspausti česnako skiltelę ir šiek tiek citrinos sulčių.
7. Viską sumaišyti ir supilti ant salotų.
8. Gerai išmaišyti ir patiekti su kepto saldžiosios bulvės griežinėliu, trintu avokadu ir konservuotos skumbrės gabalėliu.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: