Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje
Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje

Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje – šis patiekalas išsiskiria saldžiarūgščiu skoniu ir švelnia, sultinga mėsa. Kiaulienos filė įgauna ryškų skonį dėka kvapnių prieskonių ir aromatingo padažo, o švieži žalumynai praturtina bendrą derinį.

Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje: receptas

Lengvas, bet sodrus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiškesniam stalui.

Ingredientai:

Marinatui:

  • 4 cm šviežio imbiero šaknies, nulupto ir tarkuoto
  • 2 česnako skiltelės, sutrintos
  • 4 šaukštai sojų padažo
  • 2 šaukštai saldaus čili padažo
  • 3 šaukštai skysto medaus

    Kiaulienai:
  • apie 600 g kiaulienos filė
  • 4 svogūnų laiškai
  • 1 raudonoji čili paprika
  • 2 valg. š. kapotų šviežių kalendrų
  • druska ir juodieji pipirai
  • ryžiai arba makaronai patiekti

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Norint paruošti marinatą – sudėti visus ingredientus į dubenį ir gerai išmaišyti.
2. Sudėti kiaulienos filė į marinatą, pagardinti druska ir pipirais, apversti, kad mėsa tolygiai pasidengtų marinatu. Palikti marinuotis kelias valandas šaldytuve.
3. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C ir iškloti nedidelę kepimo formą kepimo popieriumi.
4. Išimti filė iš marinato (marinatą pasilikti) ir dėti į kepimo formą. Kepti 25-30 min, kol mėsa gražiai apskrus ir visiškai iškeps. Išimti iš orkaitės ir leisti pailsėti 5 min uždengus folija.
5. Pasiliktą marinatą užvirti mažame puode ant vidutinės kaitros, retkarčiais pamaišant. Supjaustyti kiaulieną griežinėliais, sudėti į serviravimo lėkštę, apipilti karštu marinatu ir pabarstyti svogūnų laiškais, čili ir kalendra. Patiekti su ryžiais arba makaronais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Azijos skoniaiKiaulienaKiaulienos patiekalaiLipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėjeMarinuotos kiaulienos kepsniai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Purūs keksiukai be kvietinių miltų
Desertai

Purūs keksiukai be kvietinių miltų

2025-03-12
Salotos su tunu
Receptai

Salotos su tunu

2024-01-30
Naminis lydytas sūris
Receptai

Naminis lydytas sūris

2024-01-03
Spagečiai su geldelėmis
Receptai

Spagečiai su geldelėmis

2024-01-04

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?