Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa – tai ryškaus skonio patiekalas, kuriame dera sultinga vištiena, traški tekstūra, saldžiarūgštis glajus ir gaivi vaisinė nata. Praturtintas švelniai aštria salsa, šis derinys sukuria puikų balansą tarp šilumos, saldumo ir rūgštelės.
Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa: receptas
Tai puikus užkandis ar pagrindinis patiekalas tiems, kurie mėgsta ryškų ir šiek tiek aštresnį skonį.
Ingredientai:
Vištienai:
- 8 vištienos sparneliai
- 50 g graikiško jogurto
- 1 l saulėgrąžų aliejaus kepimui
Mangų salsai: - ½ vidutinio mango
- ½ raudonojo svogūno
- 1 raudonoji aitrioji paprika
- 15 g šviežio imbiero
- 1 česnako skiltelė
- 10 g kalendrų
- 1 valg. š. alyvuogių arba rapsų aliejaus
- 1 valg. š. šviežių laimo sulčių
Prieskonių mišiniui: - 3 valg. š. kvietinių miltų
- 1 arb. š. aštrios rūkytos paprikos
- 1 arb. š. svogūnų granulių
- 1 arb. š. česnako miltelių
- ½ arb. š. kajeno pipirų
- ½ arb. š. jūros druskos dribsnių
Glajui: - 3 valg. š. skysto medaus
- 2 valg. š. pomidorų padažo
- 1½ valg. š. baltojo vyno acto
- 2 valg. š. šviesaus rudojo cukraus
Patiekimui: - 1 arb. š. skrudintų sezamo sėklų
- laimo skiltelės spaudimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti vištienos sparnelius į dubenį ir sumaišyti su jogurtu. Atidėti.
2. Visus salsos ingredientus supjaustyti ir sumaišyti atskirame dubenyje. Atidėti.
3. Dideliame dubenyje sumaišyti visus prieskonių mišinio ingredientus. Atidėti.
4. Į didelį sunkų puodą įpilti saulėgrąžų aliejaus ir įkaitinti iki 170 °C.
5. Kiekvieną vištienos sparnelį apvolioti prieskonių mišinyje ir naudojantis žnyplėmis atsargiai dėti į įkaitintą aliejų. Kepti 8-10 min, kol apskrus ir visiškai iškeps. Nusausinti ant kelių sluoksnių popierinio rankšluosčio.
6. Glajui visus ingredientus sudėti į nedidelį puodą ir, nuolat maišant, užvirti ant silpnos kaitros. Virti 1-2 min, kol šiek tiek sutirštės ir taps sirupiškas. Nuimti nuo kaitros.
7. Iškeptus sparnelius sudėti į serviravimo lėkštę, apšlakstyti ar aptepti glajumi. Pabarstyti skrudintomis sezamo sėklomis, smulkintu čili pipiru ir šviežiomis kalendromis. Patiekti su mango salsa ir papildomomis laimo skiltelėmis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.