Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa
Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa

Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa – tai ryškaus skonio patiekalas, kuriame dera sultinga vištiena, traški tekstūra, saldžiarūgštis glajus ir gaivi vaisinė nata. Praturtintas švelniai aštria salsa, šis derinys sukuria puikų balansą tarp šilumos, saldumo ir rūgštelės.

Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa: receptas

Tai puikus užkandis ar pagrindinis patiekalas tiems, kurie mėgsta ryškų ir šiek tiek aštresnį skonį.

Ingredientai:

Vištienai:

  • 8 vištienos sparneliai
  • 50 g graikiško jogurto
  • 1 l saulėgrąžų aliejaus kepimui

    Mangų salsai:
  • ½ vidutinio mango
  • ½ raudonojo svogūno
  • 1 raudonoji aitrioji paprika
  • 15 g šviežio imbiero
  • 1 česnako skiltelė
  • 10 g kalendrų
  • 1 valg. š. alyvuogių arba rapsų aliejaus
  • 1 valg. š. šviežių laimo sulčių

    Prieskonių mišiniui:
  • 3 valg. š. kvietinių miltų
  • 1 arb. š. aštrios rūkytos paprikos
  • 1 arb. š. svogūnų granulių
  • 1 arb. š. česnako miltelių
  • ½ arb. š. kajeno pipirų
  • ½ arb. š. jūros druskos dribsnių

    Glajui:
  • 3 valg. š. skysto medaus
  • 2 valg. š. pomidorų padažo
  • 1½ valg. š. baltojo vyno acto
  • 2 valg. š. šviesaus rudojo cukraus

    Patiekimui:
  • 1 arb. š. skrudintų sezamo sėklų
  • laimo skiltelės spaudimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti vištienos sparnelius į dubenį ir sumaišyti su jogurtu. Atidėti.
2. Visus salsos ingredientus supjaustyti ir sumaišyti atskirame dubenyje. Atidėti.
3. Dideliame dubenyje sumaišyti visus prieskonių mišinio ingredientus. Atidėti.
4. Į didelį sunkų puodą įpilti saulėgrąžų aliejaus ir įkaitinti iki 170 °C.
5. Kiekvieną vištienos sparnelį apvolioti prieskonių mišinyje ir naudojantis žnyplėmis atsargiai dėti į įkaitintą aliejų. Kepti 8-10 min, kol apskrus ir visiškai iškeps. Nusausinti ant kelių sluoksnių popierinio rankšluosčio.
6. Glajui visus ingredientus sudėti į nedidelį puodą ir, nuolat maišant, užvirti ant silpnos kaitros. Virti 1-2 min, kol šiek tiek sutirštės ir taps sirupiškas. Nuimti nuo kaitros.
7. Iškeptus sparnelius sudėti į serviravimo lėkštę, apšlakstyti ar aptepti glajumi. Pabarstyti skrudintomis sezamo sėklomis, smulkintu čili pipiru ir šviežiomis kalendromis. Patiekti su mango salsa ir papildomomis laimo skiltelėmis.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Lipni vištienaLipnūs vištienos sparneliaiLipnūs vištienos sparneliai su mangų salsaVištiena su mangų salsaVištienos sparneliai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Avinžirnių ir riešutų sviesto pyragas
Desertai

Avinžirnių ir riešutų sviesto pyragas

2025-04-01
"Japoniški" šašlykai
Mėsos patiekalai

„Japoniški” šašlykai

2024-01-31
Orkaitėje keptos paprikos su faršu ir sūriu
Mėsos patiekalai

Orkaitėje keptos paprikos su faršu ir sūriu

2025-05-05
Žuvies suktinukai šoninėje
Receptai

Žuvies suktinukai šoninėje

2024-01-06

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?