Now Reading
Aktualios muzikos gidas (19): Toro Y Moi, Local Natives, Vidas Bareikis ir kt.

Aktualios muzikos gidas (19): Toro Y Moi, Local Natives, Vidas Bareikis ir kt.

Aktualios muzikos gidas (19): Toro Y Moi

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje – Toro Y Moi

Šio sekmadienio grojaraštis – be milijonus „YouTube“ peržiūrų generuojančių vardų, bet su ne prastesne, o galbūt ir geresne muzika. Septynete atsirado vietos ir į sceną sugrįžusiam aktoriui Vidui Bareikiui, ir sujudimą žadančiai, bet vis neiššaunančiai Vilniaus roko grupei „The POST“.

Toro Y Moi – So Many Details
 
Amerikietis Chazwickas Bundickas, geriau žinomas scenos vardu „Toro Y Moi, pakilo sparčiai, kartu su chillwave muzikos banga. Ir dar kils. Sausio pabaigoje pasirodysiantis jo albumas „Anything in Return“ jau dabar numatomas būti vienu geriausių 2013-aisiais. Jo laukti reikės ilgai ir kantriai, bet su naujuoju singlu „So Many Details“ – lengviau:

Local Natives – Breakers
 
2009-ųjų „Local Natives“ debiutas „Gorilla Manor“ buvo įvertintas taip gerai, kad lūkesčių našta šiai indie roko kompanijai turėjo labiau pakenkti, nei įkvėpti. Bet pirmasis būsimojo albumo „Hummingbird“ singlas – dinamiškas „Breakers“ leidžia viltis, kad „Local Natives“ netaps vieno albumo grupe, kaip nutiko daugeliui jų scenos kolegų.
 
„Hummingbird“ reikės palaukti iki kitų metų sausio 28-osios.

Vidas Bareikis – Bus ramu
 
Ape stebuklingus šeškus, smilgas ir samurajus dainavę „Suicide DJs“ ir jų akustinis alter ego „Stipriai kitaip“ buvo smagūs, mylimi ir turintys tikrai neblogų dainų. Tačiau ir jie užaugo. Vienas šių kompanijų lyderių, muzikantas ir aktorius Vidas Bareikis publiką linksminti paliko „Liūdniems slibinams“, o pats tuo tarpu žengė solo.
 
Tai iš esmės kitokia muzika: rimtesnė, piktesnė, su pilnaverte aranžuote, kuria rūpinosi prodiuseris Aurelijus Sirgedas, taip pat prodiusavęs paskutinį Alinos Orlovos albumą „Mutabor“.

Vidas jau turi visą solinį albumą, pavadintą „Panda“. Dalelę jo įvertinti ir suprasti, kur link nueita, galima čia pat. Daina „Bus ramu“ internete publikuota trečiadienį:


 
Jenny Hval – Golden Locks
 
Ar skaitėte grupės „AVaspo“ narių Vlado ir Gabrielės tekstą apie jų pasivaikščiojimus latvių festivalyje „Skanu Mežs“? Ten jie pasakoja ir apie užtiktą norvegę singer-songwriter’ę Jenny Hval. Ketvirtadienį ji, kartu su atgimusiais Lietuvos post-džiazo talentais „InSearch“ koncertuos Vilniuje, klube „Kablys“. Nusimato vienas tų koncertų, apie kuriuos nešaukia afišos, bet kurie būtent dėl to būna įdomiausi. Nepraleiskit. Emocijų sužadinimui – mėnesio pradžioje pasirodęs šviežiausias Jenny kūrinys „Golden Locks“:

The Weeknd – Wicked Games
 
Ryškus pastarųjų metų R&B naujokas, lig šiol tik mixtape’ais lepinęs „The Weeknd“, lapkritį pagaliau išleis pilną albumą. Pirmasis singlas „Wicked Games“ pristatytas šios savaitės viduryje. Jam susuktas juodai-baltai seksualus klipas. Pamatykite ir išgirskite čia pat:
 
Regina Spektor – How
 
Regina Spektor buvo pirmojo Aktualios muzikos gido cover star. Dabar su malonumu galime ją paminėti dar kartą. Daina „How“ – viena žaviausių šių metų baladžių. Išleisti ją kaip singlą yra vykęs sprendimas. O ir klipas gražus:
 

The POST – Greed

 
Sostinės elektrorokeriai „The POST“ plačiajai visuomenei buvo pristatyti dar praėjusių metų M.A.M.A. apdovanojimuose, kai tuo metu mažai kam žinoma grupė debiutavo iš karto populiariausios šalies televizijos eteryje. Vis dėlto, prabėgus beveik metams, šie vaikinai vis dar yra tiek pat nedaug pažįstami, dėl to netgi truputį mistiški: daug kas apie juos girdėjo, bet nieko negali pasakyti. Šią savaitę pristatyta „Greed“ – nedidelis, bet tvirtas žingsnis į dienos šviesą.



Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.


Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top