Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Labai sausa, besilupanti oda

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Labai sausa, besilupanti oda

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Labai sausa

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Norėčiau sužinoti, kas galėtų padėti mano odai. Veido oda, kaip ir galvos, yra labai sausa, jautri, lupasi gabaliukais. Išbandžiau daug įvairių kremų, dabar naudoju „Eucerin“ drėkinamąjį veido kremą. Pastepus kremu, oda pasidaro labiau linkusi spuoguotis ir po kiek laiko, vis tiek vėl lupasi savaime. Gal reikia bandyt pačiai daryti natūralius kremus?

Evelina N.

Labai dažna situacija: „Daug kremų išbandžiau, niekaip nerandu tinkamo, dabar naudoju „X“, bet ir nuo jo ne geriau.“ Yra keli šio reiškinio aspektai.

Viena vertus, tokia padėtis atspindi mus supančių/reklamuojamų kosmetikos produktų kokybę – dauguma kosmetikos gaminių, deja, ne tik neatlieka odos gražinimo funkcijos, bet dažniau sukelia odos problemų. Įdomiausia, kad tai visiškai nepriklauso nuo kainos. Jei įsigilintumėte į skirtingų gamintojų produktų sudėtį, pamatytumėte labai daug panašumų, nes kremų pagrindą sudaro iš esmės tos pačios medžiagos – vanduo (apie 80 proc.), sintetiniai riebalai (mineralinė alyva, silikonai), tirpikliai (propilenglikolis, glicerinas), emulsikliai (riebalų rūgščių esteriai ir alkoholiai), konservantai, kvėpikliai; nenoriu gąsdinti ir nevardinsiu dar kitų techninių ingredientų, jei smalsu, juos galite rasti čia. Į tokią bazę vienas gamintojas kaip jauką įlašins dar kokį vieną kitą sintetinį vitaminą ar augalo ekstraktą, kitas – gal lašelį augalinio aliejaus, gal truputį baltymų, ar kokį „kompleksą“ įmantriu prancūzišku pseudomoksliniu pavadinimu, – nelygu kuo ketinama pirkėją suvilioti. Turbūt jau supratote, kad svarbiausia čia tampa ne „su kuo“ kremas pagamintas, bet „iš ko“, t. y. kas sudaro kremo pagrindą. O sintetinių kremų pagrindas, pakartosiu, daugmaž vienodas, galite pati patikrinti skirtingų kremų sudėtis, garantuoju, – rasite beveik tas pačias medžiagas. Ir svarbiausia, VISUOSE gaminiuose, taip pat ir ekologiškuose yra puokštė konservantų (kuo ilgiau galioja kremas, tuo konservantų koncentracija didesnė). Kodėl reikia vengti konservantų, galite paskaityti šiame straipsnyje apie odos ekosistemą.

Kita vertus, odos sveikata nepriklauso vien nuo kosmetikos. Odos būklę pirmiausia lemia mūsų nervų sistemos būklė ir mityba. Geriate per mažai vandens ir per daug kavos-arbatos – vystosi organizmo dehidratacija, t. y. pirmiausia ima džiūti oda. Nevalgote šviežių (ypač žalios spalvos) daržovių, sėklų, riešutų, – sutrinka odos apsauginė funkcija, regeneracija ir vietinis imunitetas, atsiranda odos jautrumas, uždegimo židiniai, spuogai.

Taigi, viskas yra sudėtingiau, negu vien kremo pakeitimas. Aš sakau, kad sintetinius kremus toleruoti gali tik tos, kurios turi storą odą, – ir tiesiogine, ir perkeltine prasme. O ką daryti jautriems žmonėms?

Pereikite prie fiziologinių (gyvojo pasaulio) medžiagų, t. y. natūralios kosmetikos. Norite greičiau pajusti skirtumą – pradėkite nuo pačių paprasčiausių kosmetinių priemonių: hidroliatas + nerafinuotas aliejus (arba jų mišinys). Ką iš to laimėsite? Nebevarginsite odos nereikalingomis ir galbūt pavojingomis cheminėmis medžiagomis, konservantais, ir jau vien tai gali žymiai pagerinti odos būklę. Be to, iš aliejų ir hidroliatų oda gaus vertingų medžiagų, vitaminų, antioksidantų, – reiškia ji sustiprės, geriau išlaikys drėgmę, nebedžiūs ir nebebus tokia dirgli.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Apie natūralios gyvosios kosmetikos privalumus galite paskaityti šiame straipsnyje.

Norėtumėte pati pasigaminti sau kosmetikos, bet nežinote nuo ko pradėti? Apsilankykite šviežios kosmetikos gaminimo pamokoje, kurią „Kvapų namuose“ rengiame antradieniais nuo 18 val. Tai nuostabi, požiūrį, o kartais net gyvenimą keičianti patirtis! Registruotis reikėtų iš anksto tel. 867297600.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected].

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top