Now Reading
Apie ką dažniausiai meluojama?

Apie ką dažniausiai meluojama?

Apie ką dažniausiai meluojama?

Lsveikata.lt

Kiekvienas gyvenime ieško savo antrosios puselės. Vieni susitinka draugų vakarėlyje, kiti parke, treti kavinėse, o nemaža dalis santykius užmezga internetiniuose pažinčių portalų puslapiuose. Tiesa, čia susipažįstantys žmonės sako, kad didžiausia tokių pažinčių problema: ar tikrai galima patikėti visa pateikiama medžiaga?

Viskonsino-Medisono universiteto mokslininkai atliko tyrimą, kuris atskleidė, kad net 80 proc. pažinčių puslapių naudotojų meluoja pateikdami informaciją apie save ir net sudarė dažniausių melagysčių penketuką.

1. Ūgis

Dažniausiai pažinčių puslapiuose meluojama apie ūgį. Klaidingą ūgį nurodo tiek vyrai, tiek moterys. Skaičiuojama, kad net pusė visų pateikiamų ūgių pažinčių puslapiuose yra klaidingi. Moterys dažniausiai meluoja, kad jų ūgis žemesnis, o vyrai nurodo, kad yra aukštesni nei iš tikrųjų.

Be to, net trečdalis moterų pažinčių portaluose pasijaunina dešimčia metų.

2. Kūno sudėjimas

Kaip taisyklė apie kūno sudėjimą dažniausiai meluoja vyrai. Didžioji dauguma vyrų nurodo, kad jie atletiški ir raumeningi, nors tai ir neatitinka realybės. Mokslininkai pastebėjo, kad labai retai vyrų kūno aprašymas ir vaizdas nuotraukoje sutampa. Tuo tarpu moterys yra linkusios kūno sudėjimą nurodyti labai tiksliai, skirtingai nei vyrai, tačiau pamažina svorį iki 15 kilogramų.

3. Gyvenimo būdas

Apie 16 proc. pažinčių puslapių naudotojų meluoja apie savo gyvenimo būdą. Dažniausiai meluojama apie pomėgį keliauti, sportuoti, sveikai maitintis. Pastebėta, kad vyrai dažnai meluoja, kad reguliariai sportuoja, nors iš tiesų tik domisi sportu ir varžybas žiūri patogiai įsitaisę ant sofutės per televizorių. Moterys linkusios nutylėti apie pomėgį domėtis mada, grožiu ir kosmetika, nors dauguma prisipažino, kad tai – vienas svarbiausių jų pomėgių, tačiau pažinčių portaluose kaip pomėgį nurodo – sportą.

4. Uždarbis ir darbas

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pažinčių portaluose kiekvienas nori pasirodyti iš kuo geresnės pusės.todėl nieko nuostabaus jei apie savo užimamas pareigas 42 proc. vyrų ir 32 proc. moterų nurodo neteisingai. Maža to, daugelis savo atlyginimus pasididina mažiausiai 40 procentų. Dažniausiai apie uždarbį meluoja vyrai, nurodydami, kad uždirba daugiau, o moterys linkusios didesnes pajamas nuslėpti.

5. Nuotraukos

Apklausos rodo, kad labiausiai pažinčių interneto svetainių naudotojai pasitiki nuotraukomis ir jomis pasikliovę renkasi potencialius partnerius, bet tyrimas parodė, kad nuotraukos taip pat dažnai būna netikros arba labai senos ir neatitinkančios tikrovės. Viena iš dešimties nuotraukų pažinčių puslapiuose yra netikra.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top