Now Reading
Ginkluotas vaizdo kamera keliauja aplink pasaulį

Ginkluotas vaizdo kamera keliauja aplink pasaulį

Ginkluotas vaizdo kamera keliauja aplink pasaulį

Laikas.lt

Šį savaitgalį, šeštadienį, rugpjūčio 24 dieną, Lietuvos – Latvijos sieną kirto dizaineris Šarūnas Savickas. Jo tikslas – apkeliauti aplink pasaulį autostopu. Tačiau, tai nėra įprastas tokio pobūdžio turas. Daugiau nei trijų mėnesių trukmės odisėjos pavadintos „Virsmo taku“ metu sukamas eksperimentinis kino filmas, kurio veikėjais taps kelyje sutikti dosnūs žmonės.

„Mano patirtis rodo, kad kelionėje galima sutikti daug žmonių, kurie dosnūs – savo gerumu. Jiems keliauninkui ne gaila, nei kąsnio nuo savo stalo, nei nakvynės vietos nepažįstamajam“,- sako Š. Savickas, pasak kurio, noras tokių žmonių paprasčiau rasti tuomet, jei ir pats esi pasirengęs būti nuoširdus ir dalintis tuo ką turi.

Dizaineris tikisi, kad ilgoje apie 35 tūkst. km kelionėje neteks mokėti už viešbučius, mat maršrutas sudaromas ir atsižvelgiant į svetingumo klubų (angl. hospitality) narių gyvenamąsias vietas, bendradarbystės (angl. co-working) erdvių išsidėstymą.

„Labai norėčiau, kad netektų pirkti nieko, bet turbūt šitaip nepavyks. Mat, kai kuriuose vietose tranzuotojo gebėjimų vargu ar bus gana ir teks pirkti transokeaninių lėktuvų bilietus, gal būt kažkiek naujų daiktų“,- atvirauja keliautojas tikintis, kad pasaulį galima įveikti vos su keliais doleriais kišenėje.


Planuojamo maršruto žemėlapis

Tam, jog ilgas kelias netaptų vien išsvajotos vaikystės svajonės įgyvendinimu, Š. Savickas ketina ne tik filmuoti, bet ir dirbti sau įprastus darbus. 

„Savo mylimo kompiuterinio dizaino tikrai neapleisiu“,- šypsosi keliautojas, kurio tiesiogines konsultacijas dizaino klausimais internetu planuojama už simbolinę kainą gali nusipirkti kiekvienas norintis.

Be dizaino žinių, „Virsmo taku“ interneto svetainėje www.virsmo.tk bus galima įsigyti ir savo vardo vietą būsimo kino tirtuose, bei neįprastą rinkodaros šūkį, kai keliautojas užsakovo norimą frazę sušuks savo kelionės metu sutiktose žmonių grupėse.

Planuojama, kad keliaujančiam dizaineriui Lietuvą pavyks pasiekti šių metų gruodžio mėnesį, o kitąmet jis leisis į turą po Lietuvos mokyklas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Su moksleiviais ketinu dalinantis gauta patirtimi. Noriu jiems atskleisti, jog ėjimas iš komforto zonos skatina kūrybiškumą, o tai – tik praturtina, įkvėpia įdomiam gyvenimui”,- 2014-ųjų planus pristato dizaineris.

Š. Savickas yra aktyvus keliautojas ir dizaineris, vien per paskutiniuosius metus aplankė 25 valstybes, taip įveikdamas 35 218 km, tai lygu 88 proc. atstumo aplink Žemę, matuojat ties pusiauju.

Naujausią informaciją apie kelionės eigą galima sekti puslapyje www.virsmo.tk ir socialiniame tinkle „Facebook“ adresu https://www.fb.com/Virsmo-Takas.


Trumpi faktai apie Š.Savicką:

  • paskutiniuosius 12 mėnesių aplankė 25 valstybes, taip įveikdamas 35 218 km (tai sudaro 88 proc. atstumo aplink Žemę matuojat ties pusiauju);
  • 2013 m. atstovavo Lietuvą Pasaulio sklandymo čempionate;
  • 2013 m. atstovavo Lietuvą Rumunijoje vykusioje socialinio verslumo konferencijoje „Social Economy Trend or Reality“;
  • 2013 m. rengė tarptautines kūrybines dirbtuves Latvijoje (http://bit.ly/13E9KQ4);
  • 2012 m. su startuotliu – darbo paieškos sprendimu „GigBasket“ tapo didžiausios jaunų inovatyvių verslų konferencijos Baltijos šalyse „Startup Monthly Vilnius“ prizininku;
  • Aktyviai dirba su Antalieptės jaunimu;
  • Yra vienas iš socialinių inovacijų tarptautinių konferencijų „BizZz’12“ ir „BizZz’13“ organizatorių;
  • Kirposi toje pačioje kirpykloje, kaip ir Holivudo aktorius Ričadas Giras
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top