Now Reading
Čempiono patarimai: kaip pradėti sportuoti sporto klube

Čempiono patarimai: kaip pradėti sportuoti sporto klube

Čempiono patarimai: kaip pradėti sportuoti sporto klube

Laikas.lt

Viena iš stipriausių motyvacijų pradėti sportuoti – pablogėjusi sveikata ar net ligos diagnozavimas, nors specialistai pataria tai daryti reguliariai, ištisus metus, bet susigriebiama vėliau. Dažnu atveju, moterys po gimdymų skuba atsikratyti priaugtų kilogramų ir pradeda labai sąžiningai prisižiūrėti mitybos ir daugiau judėti. Partnerio neištikimybė ar iširę šeimos santykiai, taip pat gali lemti žmogaus pasirinkimą aktyviai sportuoti. „Atėjęs noras pasikeisti, patikti ne tik kitiems, bet ir sau ar atletiškam partneriui skatina žmones užsirašyti į sporto klubą ir kreiptis į specialistą pagalbos“,- dalinasi savo patirtimi Europos klasikinio kulturizmo čempionas ir asmeninis treneris Deividas Dubinas.

Vienas iš populiariausių atvejų, kodėl žmonės pradeda prižiūrėti savo kūną, tai kito sportuojančio žmogaus ryžtas ir valia. Jo tobulos kūno linijos ir aplinkinių dėmesys kelia pavydą, o jis brandina norą skubiai imtis veiksmų.

Paprastai, žmonės suskuba gerinti savo kūno linijas artėjant pavasariui ar vasarai. Prieš vykstant atostogauti prie jūros pradeda intensyviai gerinti kūno formas sportuodami, sveikai maitindamiesi. Vasarai įpusėjus visi atsipalaiduoja ir ją leidžia kuo linksmiau. Valgo viską ką tik geidžia: ledai, kepsniai, pyragai, desertai… Stuktelėjus pirmam rudens šaltukui ir nukritus pirmiems medžių lapams, dažniausiai žmones jau nebetenkina matomas vaizdelis veidrodyje. Taip pat iš spintos ištraukto rudens sezono prigludusio rūbo neužsiseganti saga signalizuoja apie susirūpinimą savo kūno formomis.

Daug žmonių norėdami numesti svorio ar užsiauginti daugiau raumenų eina į sporto klubą, atsikratyti to, kas atsirado nereikalingo per tą laiką, arba subliuško, kas buvo prieš tai užauginta. Atėjus tamsesniam periodui, daugelį apima ir slogi nuotaika ar net pasireiškia depresija, kurią taip pat galima įveikti aktyviai judant. Tačiau nemaža dalis vengia šios minties, nes bijo, kaip atrodys prieš kitus ir ar pajėgs daryti pratimus. Taip pat nerimauja, kad nemokės naudotis treniruokliais. Kaip įveikti šias baimes? Kaip vis tik prisiversti nueiti į sporto klubą?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pagrindinė taisyklė – turėti didelį norą ir ryžtą. Nuo to viskas ir prasideda. Antras žingsnis, nuėjus pirmą kartą į sporto salę, susitikti su asmeniniu treneriu ir paprašyti jo profesionalios pagalbos. Šis specialistas įvertins jūsų galimybes bei fizinę būklę, sudarys specialiai pagal jūsų norus ir poreikius, individualią sporto, galbūt, ir mitybos programą. Kai kurie sporto klubo klientai nori sportuoti su trenerio pagalba kiekvieną kartą, nes baiminasi dėl netaisyklingai atliktų pratimų žalos ir didelio noro pasiekti geriausių rezultatų. Pavyzdžiui, specialistai primena, jog norint tobulo pilvo preso, šio rezultato greitai nepasieksite darydami vien atsilenkimus. Jums reikės ir tinkamo mitybos plano. „Yra žmonių grupė, su kuria užsiiminėju kiekvieną dieną asmeniškai, nes jiems tai patinka ir yra reikalinga. Jiems reikia, kad kažkas „spirtų“ juos į priekį, profesionalas stovėtų šalia ir padėtų siekti užsibrėžtų tikslų taisyklingai bei efektyviai“, – pasakoja asmeninis treneris D. Dubinas.

Svarbiausia yra nesigėdyti savo kūno, nes niekas pirmą kartą į sporto klubą neateina tobulų kūno formų, žinodamas absoliučiai viską apie treniruoklius, įvairius pratimus bei tinkamą mitybą. Nepamirštam, kad kai yra noras, yra ir ryžtas, o tada atsiras ir visos galimybės, reikia tik laiku suprasti sporto teikiamą naudą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top