Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadienio receptas – pasta su pikantišku viduržemio jūros padažu

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2014-02-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadienio receptas - pasta su pikantišku viduržemio jūros padažu

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme itin greitai pagaminamos ir neįprastos pastos su pikantišku viduržemio jūros padažu receptą.

Trukmė: 15 min.

Porcijos: 3.

Reikia:

  • maždaug 2 stiklinių rotini ar pan. pastos;
  • gabalėlio sviesto (kokių 35-40 g);
  • 1 didelio melsvojo svogūno;
  • stiklinės su kaupu itin tirštos pomidorų tyrės (geriausia be priedų);
  • pusės stiklinės juodųjų alyvuogių be kauliukų, perpjautų pusiau;
  • kokių 6 didelių, saulėje džiovintų pomidorų (sausų, ne aliejuje);
  • šaukšto su kaupu rudojo cukraus;
  • šviežio arba stambiai sudžiovinto raudonėlio;
  • braškinio balzaminio acto šlakelio*;
  • šviežiai maltų pipirų ir druskos.

Recepto eiga:

Išvirkite makaronus švelniai pasūdytame vandenyje (galima įpilti šlakelį tyro alyvuogių aliejaus). Virkite trumpiau nei nurodyta ant pakuotės. Tam, kad būtų al dente, dažniausiai užtenka virti kokiom 2-3 minutėmis mažiau. Svarbiausia, kad makaronai neištižtų ir liktų a la kramtomi. Nukoškite vandenį.

Įkaitinkite gabaliuką sviesto puode ir jame apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol paruduos. Supilkite tyrę, sudėkite alyvuoges, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Pagardinkite ruduoju cukrumi, raudonėliu, balzaminiu actu. Pakaitinkite padažą šiek tiek ant silpnesnės ugnies ir sudėkite makaronus. Gerai išmaišykite viską, pakaitinkite šiek tiek, pagardinkite druska ir pipirais.

*Pastabos

Braškinis balzaminis Modenos actas, spėju, ne visuose namuose bus. Jį galite pakeisti paprastu, geros kokybės balzaminiu actu. Pomidorų padažui dar tinka ir raudonojo vyno actas. Tik nepadauginkite, užteks nepilno šaukšto.


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:maisto gaminimasmakaronaimakaronų receptaipastareceptastastyart

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Video pusryčiai. Košmaras fotokabinoje (video)
Laikas.lt pusryčiai

Video pusryčiai. Košmaras fotokabinoje (video)

2013-07-27
„Karklė  2015“: muzikos poveikį stiprins pramogų azartas ir adrenalinas
Naujienos

„Karklė 2015“: muzikos poveikį stiprins pramogų azartas ir adrenalinas

2015-07-18
Kelionė į Jungtinius Arabų Emyratus. Kokius mitus palikti „spintoje“?
Įdomu

Kelionė į Jungtinius Arabų Emyratus. Kokius mitus palikti „spintoje“?

2017-06-20
S.Stallone kurs vyriškų drabužių kolekciją
Mada

S.Stallone kurs vyriškų drabužių kolekciją

2011-03-19

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?