„Penktadienio DJ“: delikatesais vaišina DJ Swix

Laikas.lt
I. Galaune Photography nuotr.

Kartu su hiphopo projektu „Tie Geresni“ ar pats vienas – šio penktadienio DJ Swix žino, kaip užkurti vakarėlį. Šeštadienį jis, 20 metų sceninės veiklos jubiliejų atšventęs DJ Mamania ir Vilniaus naktų legenda Tomas Boo kels į orą „Studio 9“ šokių aikštelę „RAPetizer“ puotoje. Pats Swix sako, kad tai muzika ne visai šokiams, bet mes klausydami koja tikrai patrepsėjom. Klausom!

Gorillaz feat. MF DOOM – November Has Come

Galbūt ir ne vakarėlių kūrinys, tačiau man asmeniškai palikęs labai didelę įtaką. Britų triphopo atstovai kolaboravęsi su vienu žymiausių alternatyvaus hiphopo ikonų MF DOOM sukūrė tikrą rudenišką muzikos atmosferą. Man tai kiekvieno rudens, o gal net labiau lapkričio himnas. November Has Come!

Casual Brothers – A Bittersweet (Retrospective) feat. Christian Kjellvander

Čia būtų galima išsiplėsti iki begalybės. Tai didžiausią mano muzikinėje karjeroje padariusios švedų grupės „Looptroop Rockers“ dukterinis projektas. Grupės muzikos kūrėjas ir vienas iš mikrofonų virtuozų sukūrė „Casual Brothers“ duetą, kuris išleido vos 2 mini albumus. Ši daina iš antrosios vyrukų kompiliacijos nukelia į 9 ir 10 dešimtmečio hip-hopo kultūros istoriją. Melancholiškas prisiminimų kratinys.

Action Bronson & Statik Selektah – The Stick Up

Charizmatiško kulinaro, tik vėliau nutarusio virtuvės peilius pakeisti į rimų ašmenis, vienas stipriausių kūrinių jo neseniai startavusioje karjeroje. Hiphopo fanų abejingais nepaliekantis duetas iki šiol kala tvirtas vinis į šią subkultūrą. Tai taip pat vienas dažniausiai vakarėlio pradžioje grojamų mano kūrinių. 

NINE – Whutcha Want

Daugelyje festivalių girdėtas kūrinys ilgą laiką nepasiekė mano fonotekos. Po kantraus laukimo tokie darbai visad įgauną didelę svarbą. Iki šiol negaliu atsiklausyti šios 10 dešimtmečio klasikos. Kai koncertuojame su „Tie Geresni“ visad pasilieku šio kūrinio instrumentalinę versiją pasirodymo pabaigai. 

Can‘t Stop Won‘t Stop – Stop Drop Roll

Kad nepasirodytų šis penketukas toks monotoniškas ir per daug rudeniškas, prisegu amerikiečių trejetuko „bengerį“. Prieš kelis metus atrasta grupė dar iki šiol lieka grojama vakarėlių metu. Šiai dainai nėra susukto oficialaus klipo, tačiau jai puikiai tinka ir šis.


„Studio 9“ savaitgalis:

  • Lapkričio 22 d. (penktadienis)

Preliudai

The Barking Dogs (Gomma, IT), Gvidas (Partyzanai), St. Stereo (Preliudai)

  • Lapkričio 23 d. (šeštadienis)

RAPetizer

DJ Mamania, Swix, Tomas Boo

dj swix, lietuviska muzika, naktiniai klubai, Penktadienio DJ, renginiai vilniuje, studio 9, Tie geresni

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai