Kaip išsirinkti tinkamą gyvenimo partnerį?

Rasti mylimą žmogų, kuris būtų išsilavinęs, protingas, rodytų besąlygišką pagarbą ir atitiktų kitus Jūsų reikalavimus- užduotis ne iš lengvųjų. Dažnas iš Jūsų brangiausią savo turtą- laiką, paskiriame žmogui, kuris, kaip vėliau paaiškėja, yra visiška priešingybė. Jūsų požiūris ir vertybės skiriasi kaip diena ir naktis.

Tada paieškos pradedamos vėl ir vėl iš naujo, taip visą gyvenimą. Šioms paieškoms įgyvendinti kiti paskiria visą savo gyvenimą, tačiau dažnai taip ir nesuranda to vienintelio/vienintelės. Kokiais būdais, kitiems pavyksta atrasti laimingų santykių receptą ir visą gyvenimą jį puoselėti su tuo pačiu žmogumi?

Keletas vertingų patarimų Jums!

Bendravimas. Svarbiausia atrasti žmogų, su kuriuo galėtumėte kalbėtis bet kuriomis temomis ir nejaustumėte diskomforto ar nuobodulio. Puiki tarpusavio komunikacija- vienas svarbiausių dalykų, leisiančių kurti gerus tarpusavio santykius.Todėl prieš rimtai įsipareigodami kitam žmogui, pasvarstykite ar šalia jo jaučiatės savimi, ar leptelėję netinkamą žodį, kvailą frazę nesijaučiate nepatogiai.

Interesai. Ne paslaptis, kad bendra veikla ir pomėgiai vienija. Todėl nusprendę savo gyvenimą ir širdį padovanoti kitam žmogui, pagalvokite kokie pomėgiai Jus sieja. Pavyzdžiui, jei Jūs esate aistringas kino filmų gerbėjas, tikėtina, kad norėsis šalia savęs žmogaus taip pat neabejingo šiems pomėgiams. Nors esame skirtingi, individualiais poreikiais ir pomėgiais pasižyminčios asmenybės, tačiau poros paprastai atranda nors vieną mėgstamą dalyką, kuris vienytų juos abu.

Pagarba. Ne veltui duodant bažnytinę priesaiką, vieni iš pirmų nuskamba šie kunigo žodžiai: ,,ar pasižadate mylėti ir gerbti? Todėl ši savybė turėtų santykių pamatas, ant viršaus laikantis visus kitus dalykus. Jei nebus pagarbos, nebus ir meilės. Įsivaizduokite situaciją, kai vienas iš mylimųjų negerbia kito, nuolat jį apgaudinėja, sąmoningai į susitikimus neateina laiku manydama/manydamas, kad nieko nenutiks jei antroji pusė palauks truputėlį.Arba žemina Jus tiek kitų žmonių akivaizdoje, tiek būnant dviese. Žinoma, niekas nėra tobulas, visi klysta, todėl vieną, antrą kartą atleisti galima, tačiau jei situacija nesikeičia ilgą laiką, neverta kankinti savęs, geriau išdidžiai išeiti pakelta galva ir nutraukti santykius.

Pasitikėjimas. Net jei iš visos širdies mylite partnerį ir galėtumėte jam nuraškyti visas žvaigždes iš dangaus, tačiau giliai širdyje jaučiate pasitikėjimo stygių juo, vertėtų susimąstyti. Jokia laiminga santuoka ir santykiai negali egzistuoti be abipusio pasitikėjimo. Jei pradedate abejoti mylimuoju, visų pirma išsiaiškinkite viso to priežasti ir bandykite jas spręsti. Galbūt tai tik mažytis nesusipratimas, kuris neapkartins santuokos ir bus lengvai išsprendžiamas.

Laikas, praleistas drauge. Nenuvaldomai greitėjant gyvenimo tempui, sunkiai viską spėjame. Tačiau net ir didžiausiame darbų įkarštyje, raskite laiko mylimam žmogui. Suplanuokite bendrą išvyką savaitgalį ir praleiskite laiko dviese, atsigriebkite už praėjusią darbo savaitę, kurios metu negalėjote vienas kito pamaloninti dėmesiu. Drauge praleistas laikas ne tik suartins, tačiau taip pat leis kaitriau įžiebti jausmų ugnį.


antroji pusė, gyvenimo partneris, meile, santykiai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai