Tomas Avižienius: „Tapydamas užfiksuoju pozityvias mintis“ (interviu)

Laikas.lt

Interjero bei grafinio dizaino srityje dirbantis, 24 metų Tomas Avižienius, teigia, kad kūryba neturi ir negali kelti erzulio. Dalyvavęs ne vienoje parodoje Tomas savo darbuose stengiasi užfiksuoti nuotaiką, o tapydamas didelį dėmesį teikia koloritui bei tapymo manierai.

Apie kūrybą bei artimiausią parodą kalbiname patį Tomą.

Kaip atsirado kūryba tavo gyvenime?

Kūryba negalėjo atsirasti mano gyvenime. Aš manau, kai atsiradau šiame pasaulyje, kūrybos grūdas jau buvo pasėtas manyje. Man augant, formuojantis, kaip asmenybei, kūrybos daigelis augo kartu su manimi. Šiandien jau skiname ne pirmus, bet laibai reikšmingus vaisius mano gyvenime.

Iš kur semiesi įkvėpimo?

Kūryba, dizainas, aplinka jau ir yra įkvėpimo šaltiniai. Mano kūryboje įkvėpimas turi ypatingą reikšmę. Niekuomet netapau jei to nenoriu. Todėl paveiksluose niekada neatsispindi kančia, prievarta. Visuomet stengiuosi drobėje užfiksuoti tik pozityvias, gražias, teigiamas mintis.

Geriausia vieta kurti. Kokia ji?

Aš nesu pririštas prie konkrečios vietos.  Kaip ir minėjau įvairi aplinka sąlygoja minčių generavimą. Juk kartais taip būna, kad geniali idėja gali gimti bet kur. Visgi save palepinti ir akvarele palieti gamtoje - plenere, labai mėgstu.

Pats esi interjero dizaineris, taigi kas mieliau kurti interjerus, ar visgi tapyti?

Esu interjero dizaineris, dirbti prie projektų yra darbas - mylimas, mėgiamas darbas. Tapyba yra mano laisvalaikio praleidimo būdas, meditacija, savianalizė. Tačiau tai labai susiję, nes paveikslai yra interjero dalis ir vienas kitą papildantys dalykai. Pasitaiko atvejų kuomet užsakovai prašo, kad nutapyčiau paveikslą,  kuris tiktų  tik  jų interjerui.

Ką išvysime šioje parodoje?

Parodoje „Laikas“ matysite  niekur  anksčiau  neeksponuotus tapybos darbus. Parodą sudaro ciklai, diptikai ir pavieniai paveikslai.

Linkėjimas parodos lankytojui.


Taigi noriu padėkoti, tiems, kas apsilankys mano personalinėje parodoje ,,Laikas“. Labai džiaugiuosi suteikta galimybe restorane „Lizarran“ atidaryti savo parodą. Norėčiau palinkėti, kad kiekvienas iš mūsų užsiimtų mėgiama veikla, gyventų pozityviai ir sėkmingai siektų savo užsibrėžtų tikslų.

Artimiausias Tomo tapybos darbų parodos pristatymas, jau šį antradienį, 19 val. ispaniškame restorane „Lizarran“ (Vilniaus g. 27). Renginys nemokamas. Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/events/694529387256340/

Lizarran, paroda, tapyba, tapytojas, Tomas Avižienius

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai