Now Reading
Kuo Andrius Užkalnis trankys per knysles išsiilgusiems tarybinės nostalgijos?

Kuo Andrius Užkalnis trankys per knysles išsiilgusiems tarybinės nostalgijos?

Kuo Andrius Užkalnis trankys per knysles išsiilgusiems tarybinės nostalgijos?

Laikas.lt
Nuotraukoje – Andrius Užkalnis su koviniais pabūklais

Bestseleriu tapusi ketvirtoji Andriaus Užkalnio knyga nežada atsitraukti pusiaukelėje. Dabar, kai tarybinių laikų prisiminimai Europoje jau tampa realybe ne vien nostalgiška prasme, leidėjai paruošė siurprizą skaitytojams. Ne visiems jis bus malonus ar priimtinas, kaip ir pats Andrius Užkalnis.

Leidykla „Obuolys“, jau rengianti trečiąją bestselerio „Naujųjų laikų evangelija pagal Užkalnį“ laidą (pirmosios dvi buvo šluojamos greičiau nei užsienietiški džinsai, akimirkai pasirodę šalia veltinių ir rusiškų šimtasiūlių drabužių parduotuvėje 1979 metais), sukūrė gaminį, kurį daugelis mačiusiųjų vertina kaip metų dizaino sensaciją.

Knygos šūkis „Su skuduru per Tarybų Lietuvos nostalgiją!“ atsidūrė ant itin aukštos kokybės rankšluosčio. Kol kas jis gaminamas itin mažais kiekiais (išankstiniai užsakymai priimami elektroniniame knygine adresu [email protected]). „Tai ne masinis ir pigus gaminys, bet retas, išskirtinės išvaizdos artefaktas. Jis – ne kiekvienam“, – sako leidyklos atstovas Mantvidas Žalėnas.

„Suvilgytas pamuilių ir pigaus dyzelino (saliarkos) mišiniu rankšluostis tiks patrankyti per knysles išsiilgusiems tarybinės nostalgijos ar tiems, kas alpėja dėl rusiškos gazirovkės arba dimedrolio tablečių. Taip pat tiks iškylai į gamtą, prie jūros, ir nepamainomas per proginę LSDP iškylą kur nors kaimo turizmo sodyboje Kaliningrado srityje; juo galima mojuoti ir per Gazmanovo pasirodymus“, – sako knygos autorius A. Užkalnis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Rankšluosčio dizainą kūręs menininkas didžiuojasi rezultatais, tačiau panoro likti nežinomas. „Nežinia, kaip pasisuks geopolitiniai įvykiai. Nelabai norėčiau būti įtrauktas į sąrašus ir atsidurti pirmajame vagone, kai iš rytų ateis taikdarių kontingentas ir kai kuriuos mūsų pavėžins toli už Lietuvos ribų“, – kalbėjo dizaineris.

„Naujųjų laikų evangelija pagal Užkalnį“ pateko į visus svarbiausių perkamiausių knygų dešimtukus šalyje: šiuo metu „Vagos“ ir „Pegaso“ reitinguose užima pirmąją vietą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top