Now Reading
Maža detalė – didelė puošmena

Maža detalė – didelė puošmena

Maža detalė - didelė puošmena

Kiekvienas sezonas siūlo begales naujų derinių, skirtingų drabužių, įvairių aksesuarų ir jų pasirinkimas tikrai didelis. Tačiau ne visada galime nusipirkti ar įpirkti visko, kas tuo metu yra „ant bangos“, o, kita vertus, kartais ir nereikia turėti visko – tiesiog užtenka vienos detalės, kad priartėtumėte prie aukštosios mados ar tiesiog išsiskirtumėte.

Moterims: kaspinams – taip!

„Kaspinai ant bet ko ir prie bet ko“ – be jokių abejonių, tai šio sezono taisyklė. Nes jais puošiami įvairūs aprangos elementai, rankinės ar avalynė, jie patys gali tarnauti kaip aksesuaras, be to, jie pagražina ne tik dalykinę, elegantišką ir oficialią aprangą, bet tinka ir prie sportinio, kasdieniško ir ne tokio dalykinio stiliaus.

Nors D&G kolekcijoje jais dekoruojamas bene kiekvienas aprangos derinys, nemažai ir kitų garsių dizainerių jais puošia savo modelius. Kaspinas yra išskirtinai moteriškas simbolis, todėl bet kokiai aprangai jis suteiks moteriško subtilumo ir romantikos, tačiau svarbiausia – tai puiki priemonė pasipuošti nenaudojant kitų aksesuarų, pavyzdžiui, karolių, grandinių ir kt. Tad akivaizdu, kad iš juostos surištas kaspinas po kaklu ar ant riešo puikiai atstos bet kokį papuošalą.

Kaspinai gali būti ir drabužių dalys. Ypač tiks palaidinės ar marškiniai su po kaklu surišamu kaspinu. Ant mados podiumų galima pamatyti ne vieną tokį drabužį, kurį puošia puošnus ir ekstravagantiškas surišamas „bantas“. Atminkite, kuo didesnį kaspiną surišite, tuo madingiau ir išskirtiniau atrodysite.


Be to, kaspinas gali puošti patį drabužį ir tarnauti kaip jo papuošalas. Nepamirškite svarbiausios taisyklės – kuo didesnis kaspinas, tuo geriau.

Jeigu visoje aprangoje nenaudojate kaspino motyvų, neprašausite pro šalį, jei pasirinksite batelius su nedideliu kaspinėliu, rankinę, dekoruotą nedideliais „bantukais“, ar diržą, kurio sagtis yra kaspino formos. Tai puiki alternatyva, jei norite minimaliai ir subtiliai pasipuošti, tačiau tuo pat metu trokštate atrodyti išskirtinai ir stilingai.

 Vyrams: kad būtų įdomiau – liemenė

Liemenės tiesiog privalo atsidurti vyrų garderobo „must have“ sąraše. Visų pirma dėl to, kad šį sezoną jas siūlo ne vienas pasaulio mados dizaineris, demonstruodamas įvairius derinių variantus ant aukštosios mados podiumų. Jas puikiai tinka sluoksniuojant drabužius, kas prideda papildomos šilumos žiemos metu. Kita vertus, jas galima naudoti kaip stilingą priedą prie aprangos, pavyzdžiui, dėvint kartu su marškiniais ar marškinėliais ar po švarku.


Norintiems išsiskirti siūlome rinktis kitos nei visa jūsų apranga spalvos liemenę.

Taip pat galima atsisakyti įprastos formos ir stiliaus liemenės ir rinktis išskirtinę, neįprastą. Jų tikrai apstu ant rudens/žiemos sezono podiumų, tad tikrai išsirinksite tokią, kuri jums tiks.

Kalbant apie liemenės faktūrą, dizaineriai įvairovės dėlei siūlo vietoj įprastos kostiuminės medžiagos rinktis kailines, odines ir džinsines liemenes. Ir ne tik dėl to, kad su jomis šilčiau!

Moterims: diržų „dėvėjimo“ menas

Turbūt būtų tikrai keista ir neįtikėtina, jei nerastume moters spintoje nei vieno diržo. Visgi diržas diržui nelygu, nes įprastas diržų dėvėjimo būdas jau baigia pasenti, tad dizaineriai nuolat ieško vis naujų alternatyvų juo pasipuošti. Šį sezoną diržo juosimo zona pakilo iki maksimumo, tiksliau, juosmens srities, o juo sujuosiama, galima sakyti, viskas, ką tik įmanoma sujuosti.

Šį sezoną ypač madingi „oversized“ drabužiai. Jie tapo populiarūs dėl to, kad yra labai patogūs, laisvi, nevaržantys judesių, be to, juos galima lengvai sluoksniuoti, žaisti su faktūromis ir pan. Visgi šie drabužiai ant moters kūno kartais atrodo per daug vyriškai, todėl dizaineriai visais įmanomais būdais stengiasi atrasti būdų, kaip juos moteriškai sušvelninti. Viena iš galimybių – ant juosmens užsijuosti diržą, taip išryškinant figūrą, talijos liniją, pabrėžiant siluetą.


Apskritai šį sezoną galima pavadinti diržų aukso amžiumi, nes jie dizainerių juosiami ant bet kokios aprangos ir bet kokia proga: ar tai oficialus kostiumėlis darbui:

Ar megztukas pasivaikščiojimui:

Ar vakarinio tipo suknelė išleistuvėms:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ar paltas ar kailinukai šaltam vakarui:


Nors plačių diržų bumas jau, galima sakyti, baigtas, o mados viršūnėse – siauručiai dirželiai, visgi galima rinktis tokį, koks jums labiausiai prie širdies. Be to, svarbu pažymėti, jog diržo derinti prie likusios aprangos neprivaloma – svarbiausia, kad jis per daug „neišsišoktų“ iš viso derinio, o jį harmoningai papildytų, pabrėžtų. Šį kartą dizaineriai labiau linkę diržą derinti prie kitų aprangos detalių: avalynės, rankinės, šaliko, ar galų gale prie aksesuarų.

Vyrams: diržas – ir praktiška, ir puošnu

Vyrams diržas – turbūt vienas svarbiausių aksesuarų, juk jiems papuošalų pasirinkimas tikrai ribotas. Nebent esate visiškas radikalas ir nebijote stiliaus metamorfozių. Tačiau dauguma vyrų to nepripažįsta ir yra labiau konservatyvūs stiliaus ir mados atžvilgiu, tad kaip aksesuarą dažnai renkasi tiesiog laikrodį ir diržą.

Kadangi vyrų kelnės dažnai yra gana plačios, diržas yra tiesiog būtinas aprangos elementas, prilaikantis kelnes savo vietoje. Jeigu jau tenka jį juostis, visada rinkitės natūralios odos vienspalvį diržą. Dizaineriai siūlo spalvą parinkti šiek tiek kitokią nei visa apranga, tačiau ne per daug ryškią – taip, kad diržas pradėtų tarnauti ne tik kaip praktiška aprangos dalis, bet ir kaip puošmenos detalė.


Moteriška mada visada daro įtaką vyriškai, ir atvirkščiai, vyriška moteriškai. Ne išimtis ir diržų dėvėjimo tendencijose – polinkis diržą juostis ant liemens atėjo ir į vyrų madą. Šis polinkis labai glaudžiai siejasi su militaristine mada, todėl neatrodo moteriškai ar bent kiek nevyriškai.


Svarbu pastebėti, jog daugelis dizainerių daugiau linkę diržu sujuosti viršutinius drabužius, pavyzdžiui, paltus ar puspalčius, rečiau – švarkus. Tai yra tikrai naujovė, tačiau dėl savo efekto galima spėti, kad ji gali prigyti, tik neaišku, ar Lietuvoje. Visgi nebijantiems atrodyti nors kiek kitaip siūlome išbandyti šį variantą – juolab, kad diržu galima apjuosti bet ką.

Parengė Nina Ivanova
Nuotr. www.vogue.co.uk
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top