Now Reading
„Mados infekcija“ prasidėjo tylos minute Japonijos aukoms pagerbti (Foto)

„Mados infekcija“ prasidėjo tylos minute Japonijos aukoms pagerbti (Foto)

„Mados infekcija“  prasidėjo tylos minute Japonijos aukoms pagerbti (Foto)

Ketvirtadienio vakarą tylos minute pagerbiant žemės drebėjimo ir cunamio aukas Japonijoje prasidėjo vienintelis tradicinis mados ir stiliaus renginys šalyje „Mados infekcija”.

11-oji „Mados infekcija” šiais metais sugrįžo į savo namus – Šiuolaikinio meno centrą. Per pirmąją festivalio dieną savo kūrybą pristatė keturi Lietuvos dizaineriai ir trys svečiai iš užsienio: kūrybinis duetas iš Vokietijos, jaunųjų talentų „Injekcija” nugalėtojos „Grosser Heinrich”, estė Kristel Kuslapuu ir prancūzė Lucile Puton. „Grosser Heinrich” kolekcija:

Jurgitos Januškevičiūtės Žiugždienės kolekcija „Sat”, kas išvertus iš sanskrito kalbos reiškia „absoliučioji, amžinoji, nekintančioji būtis”, iš pradžių nukėlė į Rytus. Kolekcijoje meditacinė muzika susipynė su masyviais galvos apdangalais, gintaro karoliais ir… subtiliu moteriškumu.

Laura Dailidėnienė kolekcijoje „Fung” („Grybas”) moterį pavertė savotiška grybų karaliene. Anot jos, kolekcija atskleidė žmogaus pomėgių spektrą, lygus paviršius pynėsi su dryžuotu, tarpusavyje sąveikavo, vyravo žemės spalvos, tiesus siluetas, ryškūs akcentai bei vario elementai.

Daugiausiai ovacijų sulaukęs kūrėjas Giedrius Šarkauskas kaip visada liko ištikimas linui. Dizaineris transformavo klasikinį cilindrą, kolekcija spinduliavo žaismingumu, natūralumu, pastelinės spalvos skleidė aistrą gyventi.

„Kiekviena diena pateikia savo kortas. Simbolių visuma susipina į gyvenimo pilnatvę. Kiekvienas juos atpažįsta ir perskaito savaip. Riba tarp žaidimo ir būties, svajonių ir realybės, suvokimo ir nuojautos”, – apie savo kūrybos vaisių, kolekciją „Cor vinum, adamas et crux” kalbėjo G. Šarkauskas.

Festivalio senbuvės Kristinos Kruopienytės kolekcija „NE Cemento stogas”, pasak autorės, yra tarsi stebuklinė pasaka. Kolekcijos veiksmas vyko tarsi miške, kur veikė išgalvoti žmonės – žvėrys, akcentuotas grįžimas į paprastesnį gyvenimą nuo miesto kvailumo.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Penktadienį ir šeštadienį festivalyje savo darbus dar pristatys 15 kūrėjų, tarp jų ir svečiai iš Ispanijos, Danijos, Olandijos.

Ekspertų teigimu, nuo 1999-ųjų rengiamas festivalis „Mados infekcija” tapo ryškiausiu mados ir stiliaus renginiu Lietuvoje, siekiančiu ugdyti savitą, individualų stilių ir požiūrį į madą bei jos vartojimą.

ELTA
Nuotr. Martyno Ambrazo/ELTA


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top