Now Reading
Kaip prižiūrėti odą karštuoju sezonu? (Interviu)

Kaip prižiūrėti odą karštuoju sezonu? (Interviu)

Kaip prižiūrėti odą karštuoju sezonu? (Interviu)

Keičiantis klimatui, kinta ir mūsų oda. Vasarą, kaip ir žiemą, oda reikalauja išskirtinio dėmesio. Ypač kai netyla kalbos apie saulės neigiamą poveikį žmogaus sveikatai.


Biochemikė, kosmetologė Natalija Kaušienė jau labai daug
metų dirba su oda, dėsto paskaitas savo specialybės kolegoms, veda seminarus bei priima klientus salone „VDG style“, Vilniuje… Paprašėme N. Kaušienės pasidalinti sukauptomis žiniomis.

Kokie pavojai tyko odos vasarą?

Karštis ir saulė labai sausina odą. Atšilus orams pagreitėja riebalinių liaukų darbas. Taip atsiranda riebalinis sluoksnis. Jei veido oda bus neteisingai prižiūrima, gali kilti įvairiausių problemų – infekcijos, akmė ir kt.

Mityba taip pat daro labai didelę įtaką odai. Tad jai žmonės kenkia vartodami nesveiką, greitą maistą. Vasarą visos šios problemos paaštrėja, atsiranda įvairiausių alergijų.

Kiek mažiausiai kartų per metus reikia lankytis pas kosmetologą?

Pas kosmetologą reikėtų apsilankyti bent du kartus per metus: pavasarį ir rudenį, nes tada keičiasi oda. Ta kaita priklauso nuo riebalinių liaukų darbo. Pavyzdžiui, pavasarį riebalinės liaukos, kaip jau minėjau, pradeda sparčiau dirbti, o poros tuo metu dar yra uždarytos. Apsilankymo pas kosmetologą metu jos atveriamos, nuimamas viršutinis senasis sluoksnis. Žiemą atvirkščiai – riebalinių liaukų darbas lėtėja, o poros dar neatidarytos. Kosmetologo užduotis – sunaikinti senąsias ląsteles ir paruošti odą žiemai. Taigi jeigu žmogus neturi didelių problemų, veido valymas jam reikalingas porą kartų per metus.

Ką galite patarti norintiesiems veidą prižiūrėti namų sąlygomis?

Vasarą ant odos kaupiasi daug nešvarumų, tad būtina juos nuvalyti. Tam patarčiau naudoti natūralius „šveitiklius“ – iš avižinių dribsnių (užpylus juos virintu vandeniu), kavos tirščių, smulkios druskos ir sodos mišinio. Odos spalvą šviesina petražolės, drėkina – agurkai. Vasaros pradžioje porą savaičių darykitės braškių kaukes, o pabaigoje – vynuogių. Tai tikrai pakankamai veiksmingos natūralios odos priežiūros priemonės.

Papasakokite apie kasdienę odos priežiūrą. Ką reikėtų naudoti kiekvienai moteriai?

Prieš miegą būtina pieneliu nuvalyti makiažo likučius. Jei makiažas nebuvo naudotas, užteks valomųjų putų. Svarbu nuplauti vandeniu veidą, sprandą, kaklą, ausis – ir kuo gausiau. Du kartus per dieną – ryte ir vakare – patariama naudoti toniką, pasirinktą pagal odos tipą ir drėkinamąjį kremą. Vasarą labiau tinka geliniai ar lengvos tekstūros kremai. Jokiu būdu nenaudoti aliejų. Jie labiau tinka žiemai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kokį makiažą rinktis šiltuoju metų laiku?

Svarbiausia, kad veido oda nebūtų perkrauta makiažo priemonėmis. Tikrai nepatariu ant skystos pudros dėti kompaktinę pudrą. Apskritai, pudrą geriau pirkti vaistinėje ir išsirinkti kuo lengvesnę. Dabar tikrai gaminama daug kokybiškos kosmetikos. Tad šioje vietoje geriau nepagailėti pinigų. Šiaip su saiku panaudota pudra apsaugo nuo ultravioletinių spindulių.

Kokias priemones būtina pasiimti važiuojant prie jūros?

Naudoti veido ir kūno odos apsaugines priemones būtina net tada kai nesidegini. Dauguma žmonių to nesupranta ir susigadina odą. Taigi būtina pasiimti apsauginį kremą ir kokią nors purškiamą priemonę, kuri padės priprasti odai prie saulės.

Ką daryti kai vasaros metu padaugėja strazdanų?

Strazdanotą odą reikia ypatingai saugoti nuo saulės. Nesisaugant, strazdanų, žinoma, padaugėja. Naikinti jas galima petražolių nuoviru. Tačiau tas naikinimas – labai didelis darbas net kosmetologams.
Kartais pasitaiko atvejų, kad žmonės po atostogų Egipte ar Turkijoje, kur daug laiko praleido saulėje, grįžta strazdanoti, nors prieš tai neturėjo nei vienos strazdanos.

Taigi džiaugdamiesi saule, prisiminkime, kad ji ne visada yra tokia maloni, kaip atrodo. Pasinaudokime patarimais, kad vasara paliktų tik gerus prisiminimus. 

Kalbino Dovilė Raustytė
Nuotr. iš asmeninio albumo ir Photos.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top