8 arbatinių šaukštelių tamsios tirpios kavos miltelių,
4 arbatinių šaukštelių mėtų sirupo,
150 ml plaktos grietinėlės,
6 valgomųjų šaukštų cukraus,
1/2 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties,
1 arbatinio šaukštelio kakavos miltelių,
žiupsnelio vanilinio cukraus.
Du šaukštelius tirpios kavos užpilkite verdančiu vandeniu ir įmaišykite sirupo. Leiskite atvėsti. Grietinėlę išplakite su cukrumi, citrinos rūgštimi, kakava bei vanilinu. Ant atvėsusios, bet ne visiškai atšalusios kavos užpurškite arba šaukštu uždėkite grietinėlę. Galima patiekti.
1-2 šaukštelių tirpios kavos,
cukraus pagal skonį,
2-3 šaukštų šalto vandens,
pieno,
kelių ledo kubelių.
Į plakimo indą arba storą stiklinę įberkite kavos, cukraus ir įpilkite 2-3 šaukštus šalto vandens – tiek, kad tik apsemtų birius produktus, bet ne daugiau. Plakite, kol cukrus ištirps ir bus daug putų. Šios kavos esmė – kavos suplakimas ir putos, todėl pagal originalų gaminimo būdą praverstų turėti kokteilių plaktuvę. Toliau viskas itin paprasta – į stiklinę įmeskite keletą ledo kubelių, įpilkite virinto atšaldyto vandens ir gerai atšaldyto pieno. Vietoj pieno galima naudoti vanilinius ledus arba grietinėlę, o kavai paskaninti tinka įvairūs sirupai. Viskas paruošta. Mėgaukitės.
Jums reikės:
braškių sirupo,
kavos,
pieno.
Išvirkite juodos kavos be nuosėdų ir ją atšaldykite. Įpilkite braškių sirupo bei pieno. Viską išmaišykite. Gerkite šią kavą gerai atšaldytą arba įmeskite kelis kubelius ledo. Štai ir viskas.
160 ml šviežiai užplikytos juodos kavos,
1 šaukšto medaus,
plaktos grietinėlės,
žiupsnelio malto cinamono,
smulkinto ledo.
Stiklinės kraštelius sudrėkinkite ir apvertę pasukiokite ant cinamonu pabarstyto paviršiaus, kad stiklinės kraštelis apliptų cinamonu. Užplikykite kavą, joje ištirpinkite šaukštelį medaus ir atvėsinkite. Įberkite cinamono. Smulkintą ledą ir kavą gerai išplakite plakikliu. Gėrimą patiekite stiklinėje su cinamono krašteliu, ant viršaus galite užpurkšti grietinėlės ar apibarstyti cinamonu.
1 puodelo stiprios espreso kavos,
200 ml pieno,
1 šaukšto „Jogų“ arbatos mišinio (cinamono žievelės, kardamonai, pankoliai, imbierai, gvazdikėliai, juodieji pipirai).
Kavos aparatu ar espreso kavinuku išvirkite stiprų espresą. Į puodelį supilkite pieną, suberkite prieskonius ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių. Baigę virti, leiskite kelias minutes pastovėti. Perkoškite pieną per sietelį ir supilkite į kavą. Galima pagardinti cukrumi.
1 puodelio šaltos kavos,
1 šaukšto „Amareto“ likerio,
plaktos grietinėlės,
pakepintų migdolų plokštelių.
Kavą supilkite į taurę. Taip pat įpilkite likerio ir viską išmaišykite. Papuoškite plakta grietinėle ir ant viršaus užbarstykite migdolų plokštelių.
4 puodelių espreso kavos,
4 puodelių pieno,
itališkų džiūvėsėlių "Kantučini",
cukraus,
ledukų,
šokolado papuošimui.
Į plakiklį supilkite pieną, sudėkite itališkus džiūvėsėlius, cukrų, supilkite espreso kavą ir sudėkite ledukus. Viską gerai suplakę supilstykite į stiklines ir papuoškite šokoladu.
braškės, cinamonas, pienas, prieskoniai, receptai, šalta kava, vasara
|
|
|
|
|
|
|
|