Now Reading
„Google Maps“ intriga: keisti dariniai Kinijoje (Foto)

„Google Maps“ intriga: keisti dariniai Kinijoje (Foto)

„Google Maps“ intriga: keisti dariniai Kinijoje (Foto)

„Google Maps“ pastaruoju metu tapo vis aktualesniu kalbų objektu. Žmonės, naudodamiesi juo, vis dažniau Žemėje užfiksuoja keistų objektų – tai, neva, nuskendusi legendinė Atlantida, tai – slaptos karinės ir atominės bazės.

„Google Maps“ satelitas Gobio dykumoje (pietinė Mongolija, Šiaurinė Kinija) aptiko milžiniškus plotus keistų linijų. Satelito darytos nuotraukos iš karto sukėlė diskusijų audras – ar dykuma gali būti naudojama kariniams tikslams?


 

Intrigas dar labiau pakurstė tai, kad linijos išsidėsčiusios Gansu provincijoje (Kinija). Būtent ten, kur Kinija gamina karinę ir kosminę įrangą. Ir vos 160 km nuo vietos, kurioje įrengta pagrindinė kosminė bazė. Arčiau pritraukus vaizdus, matyti sudeginti sunkvežimiai ir lėktuvai.

Be to, tiek „internautai“, tiek specialistai bando išsiaiškinti, ar paslaptingos struktūros iškastos žemėje ar tiesiog nupieštos.

Neapsieita ir be paranojos. Kai kurie net bandė išimti keistas linijas ir jas „užlieti“ ant atskirų Amerikos dalių, manydami, kad tai gali būti potencialūs „Kinijos taikiniai“. Tačiau kol kas tokie bandymai nepasiteisino. Juk jeigu Kinija tikrai norėtų atakuoti Ameriką, jie neimtų braižyti milžiniškų „žemėlapių“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tai jau antras kartas, kai „Google Maps“ pagalba surandami neaiškūs dariniai, kurie gali būti karinės bazės. Praeitą savaitę buvo padarytos nuotraukos Irane, kuriuose matyti, kaip manoma, atominių ginklų bazė. Labiausiai baugina tai, kad matyti aiškūs pokyčiai nuo 2010 m. spalio mėn. darytų nuotraukų.

Tarptautinė atominės energijos agentūra tokias nuotraukas vertina rimtai ir baiminasi, kad tiek Iranas, tiek Kinija užsiiminėja žmonijai pavojinga veikla.

Laikas.lt
Nuotraukos: GOOGLE

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top