Now Reading
Pasidaryk pats. Iš batų raištelių – (ne tik) vyriški papuošalai (Foto)

Pasidaryk pats. Iš batų raištelių – (ne tik) vyriški papuošalai (Foto)

Pasidaryk pats. Iš batų raištelių – (ne tik) vyriški papuošalai (Foto)

Lina Sabaitytė

Kaip be adatos ir siūlo pasigaminti vyrišką, neformalaus stiliaus apyrankę ar raktų pakabuką? Batų raišteliai yra daugiafunkcinė medžiaga ne tik batams užsirišti, bet ir kuriant įvairias dekoracijas ar aksesuarus.

Pigu, greita ir paprasta. Ir puiki bei originali dovana tiek Jam, tiek Jai, juolab, kad artėja šv. Valentino diena.

Jums reikės:

dviejų rūšių batų raištelių (matosi nuotraukoje),
perveriamo burbuliuko, maždaug 1-1,5 cm skersmens,
smailėjančių žnyplučių,
žirklių,
žiebtuvėlio.

Procesas (darbo eigos nuotraukos – galerijoje)

Ploną (šniūrinį) batų raištelį perlenkiame pusiau (jo reikės maždaug 40 cm ilgio, vėliau bus galima patrumpinti), tuo tarpu plokščiuoju būdu pinsime pynutę aplink šniūrinį raištelį, palikę kilputę gale. Pynimo būdas gana paprastas, apvijant po vieną šniūrinio raištelio atšaką ir sukryžiuojant.

Nupynus pakankamo (pagal rankos riešo apimtį) ilgio pynutę, paplokščiąjį raištelį perkišame per dviejų plonųjų raištelių tarpą.

Ant vieno plonojo raištelio galų veriame bumbuliuką, su pakankamo dydžio skylute, kad tilptų šniūras ir, tuo pačiu, kad būtų tinkamas kitame pynutės gale esančios kilpos dydžiui, tam kad būtų galima užsegti. Burbuliuką užtvirtiname, kaip parodyta nuotraukose. Galiukus nukarpome palikdami poros centimetrų ilgio galus, juos su žiebtuvėliu šiek tiek pakaitiname, kad susilydytų ir neiširtų. Su pailgomis žnyplėmis perkišame likusius galus per supintą pynutę, tokiu būdu juos paslėpdami.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Taip pat sutvirtiname ir su kilpute likusį paplokščio batų raištelio galą. Į kurią pusę užkaišiosite galiukus, toji apyrankės pusė bus blogoji.

Tokiu pačiu pynimo būdu galima pasigaminti ir raktų pakabuką, kurio gale galima pritvirtinti (kaip tvirtinome bumbuliuką apyrankėje) kokį nors mielą antikvarinį daikčiuką (laikrodį, kompasą ar pan.). Kilpinį galą tereiktų užverti ant raktų laikymo žiedo.

P.S. Norint užtikrinti, kad apyrankė neiširtų, gale galima persiūti keliomis vielinio siūlo siūlėmis – taip kad nesimatytų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top