Apie verslą, biurokratiją, aukas darbui ir aukštojo mokslo diplomus pasikalbėjome su „Čiop
Čiop“ direktore Dovile Rinkūnaite.
„Čiop Čiop“ idėja kilo galvojant, kaip paskatinti draugus išbandyti daugiau skirtingų šalių patiekalų. Pagrindinis trukdis tam – nenoras pirkti daug skirtingiems patiekalams reikalingų produktų, kurių vėliau nebus kur panaudoti. Todėl sugalvojome, kad galime pristatyti visus kelioms porcijoms reikalingus produktus kartu su receptu. Vėliau verslą plėtėme: prisidėjo kulinarijos kursai, renginiai.
Biurokratijos nemažai, tačiau maloniai nustebino, kad žmonės, dirbantys biurokratinėse įstaigose, labai malonūs ir mielai padeda pradedantiesiems naują verslą. Nors, žinoma, norėtųsi, kad pradedančiam verslininkui būtų daugiau nuolaidų, nes tai padėtų atsirasti daugiau pelningų ir vėliau tvarkingai mokesčius mokančių verslų.
Patys laimėjome Vilniaus savivaldybės remiamą konkursą „Verslauk“ ir gavome 20 tūkst. litų. Tai buvo nebloga parama pradžiai.
Pradėjus verslą nuo vakarienių į namus, didžiausios išlaidos buvo patalpų nuoma. Be to, įrengiant patalpas, investicijų reikėjo tikrai nemažai, todėl suradome investuotojų.
Esu baigusi Stokholmo aukštąją ekonomikos mokyklą Rygoje. Tačiau, nemanau, kad diplomas yra būtinas. Labiau vertinu ir man labiausiai pravertė įgūdžiai, kuriuos gavau mokykloje, net ne žinios ar pats diplomas. Taip pat turiu draugų, kurie ir be diplomo pasiekė daugiau už savo bendraamžius. Juk mokytis galima nebūtinai universitete, galima skaityti pačiam, taip pat mokytis sprendžiant praktines problemas.
Mūsų dizaineris – Martynas Kazimierėnas, fotografas – Darius Petrulaitis. Jie taip pat ir įmonės akcininkai. Apipavidalinimas – labai svarbu, jis turi atspindėti įmonės vertybes ir taip pritraukti reikiamų žmonių bei sudominti juos produktu ar paslauga.
Sulaukiame labai daug teigiamų atsiliepimų: dėl skanaus maisto, jaukios kursų erdvės, gražių nuotraukų, charizmatiškų virėjų, geros idėjos (šypsosi).
Didžiuojuosi žmonėmis, kurie dirba su „Čiop Čiop“ projektu: komanda, virėjais. Taip pat tuo, kad mus vadina inovatyviais ir drąsiais. Smagu.
Šiuo atveju nėra tinkamesnio patarimo už „Pradėkite nuo bet ko“. Tai gali būti bendraminčio suradimas, paraiškos pridavimas „Verslauk” konkursui, darbo keitimas, bet kas, kas nebeleistų ir vėl pradėti galvoti: „Ai, gal tai nėra tokia jau gera idėja“.
Pinigai: kaip juos valdyti?
Kaip turkiškas kebabas virto lietuvišku
Pusmetis internete – priklausomybė tarp 4 sienų (Interviu)
Londone dirbanti Monika: „Svarbiausia – noras ir motyvacija“
Aistra muzikai – A. Lastauskaitės sėkmės garantas (Interviu)
„Estomanės Giedrės istorija“ (Interviu)
Kaip Jonas Jonikaitis darbą rado (Interviu)
Kino teatrai Lietuvoje: mažieji dovydai prieš „ Forumo“ Galijotą?
Kiek monetų gatvės muzikanto kepurėje? (Foto)
Pasidaryk Pats. Nori interneto tinklalapio – susikurk! (Foto)
Biuruose – ne tik kostiumai (Foto)
Motoakrobatiko Aro variklis – adrenalinas (Foto)
Kaip netapti apsimetėlio jogos mokytojo pelno šaltiniu?
Čiop Čiop, Dovilė Rinkūnaitė, maistas, sveikas maistas
|
|
|
|
|
|
|
|