Now Reading
Neįprasti vestuviniai pakvietimai – nuo vinilo plokštelių iki komiksų herojų

Neįprasti vestuviniai pakvietimai – nuo vinilo plokštelių iki komiksų herojų

Neįprasti vestuviniai pakvietimai - nuo vinilo plokštelių iki komiksų herojų

Laikas.lt

Vestuvių pakvietimais būsimi jaunavedžiai rūpinasi iš anksto ir juos renkasi tikrai atsakingai. Tačiau ne visuomet tie pakvietimai turi būti standartiniai. Kažkada jau rinkome įdomius vestuvių pakvietimų variantus, tačiau kasmet jų atsiranda vis daugiau, tad sąrašą papildėme. Tad neriame į originalumo paieškas, kurios galbūt inspiruos ir Jūsų šventę.

Vinilinėje plokštelėje

Vienas iš unikalesnių matytų vestuvinių pakvietimų – dizainerės Kelli Anderson sumanymas savo draugei pakvietimus vestuvėms padaryti iš… vinilinių plokštelių. Būsimai sutuoktinių porai Kelli sukūrė vienkartinį vinilinių plokštelių grotuvą, kurį kiekvienas svečias galėjo sukti pirštu ir išgirsti vestuvių pakvietimo dainą, sukurtą būsimų jaunavedžių. „Šis vestuvių pakvietimas atsirado labai netikėtai, kuomet mano draugai Mike’as ir Karen suprato norintys originalaus vestuvinio pakvietimo. Kadangi jie labai mėgsta muziką, pamaniau, kad jos garsus ir noriu įamžinti pakvietime. Pradėjome ieškoti medžiagų ir netikėtai sukūriau pakvietimus, įrašytus vinilinėse plokštelėse“, – pasakoja dizainerė Kelli. Žinoma, mums kilo klausimas, kiek kainuoja pagaminti tokį pakvietimą, tačiau kaip mažo kiekio idėja – išties originali ir netikėta.

Pakvietimai ant rankšluostukų

Kai 31-erių Karen ir 36-erių Benas 2009 metais nusprendė susituokti, jie norėjo vestuvių pakvietimų, kurie nebūtų išmesti vieną kartą perskaičius, bet būtų naudingi ilgiau. Taip atsirado vestuviniai pakvietimai ant mažų virtuvinių rankšluosčių. „Iki šiol mūsų svečiai naudoja šiuos rankšluostėlius namuose ir prisimena vestuves“, – pasakoja jaunieji. Pasak jų, visiems taip patiko vestuviniai pakvietimai, jog jie  nusprendė sukurti interneto puslapį, kuriame pardavinėja  skirtingų pavyzdžių rankšluosčius. Pvz.,  120 vienetų kainuoja apie 1500 Lt (350 svarų sterlingų). Nei daug, nei mažai, turint galvoje, jog tai ilgai naudojami pakvietimai.

Komiksas


31-erių Heidi Atocicco ir jos 34-erių sužadėtinis Chrisas Ryderis savo draugo menininko Tony Fleecso paprašė nupiešti vestuvių pakvietimus pagal komiksų knygų pavyzdžius. Trumpasis vestuvinis komiksas vadinosi „Heidi ir Chrisas – tikrosios vestuvių palaimos istorijos“.

Lėktuvų bilietai


Spaustuvininkas Bradas O’Sullivanas vienai sužadėtinių porai sukūrė ypač originalius vestuvių pakvietimus, kurie primena lėktuvų bilietus ir bagažo užrašų lapelius. „Sutuoktiniai  buvo ypač kūrybingi menininkai, kurie norėjo, jog vestuvių pakvietimai atitiktų jų asmenybes“ , – pasakoja Bradas, kuris neišdavė užsakovų vardų.

Vienijantis derbis

Dizaineris Patrickas Gray sukūrė derbio plakatų stiliaus vestuvinius pakvietimus sužadėtiniams vokiečių žurnalistams Janai Meier ir Nickui Robertsui. Kodėl derbis? Nes pora susipažino būtent per derbio rungtynes. „Visi svečiai tiesiog įsimylėjo mūsų vestuvinius pakvietimus, kai kurie netgi paprašė papildomų“, – pasakojo Jana. Pasak jos, kai kurie nežinoję sužadėtinių susipažinimo istorijos, sakė galvoję, jog dvi susidūrusios mašinos – tai jų vestuvių metafora.

Paprasta, bet originalu

Kūrybinis direktorius Trevoras Navarra savo ir sužadėtinės nuotraukas panaudojo linksmam ir originaliam fotomontažui, kuriame vietos atsirado ir pakvietimo žodžiams, ir pokylio vietai bei laikui.

ABBA prisiminus

44-erių Laurence’as Manly, 44 ir 38-erių Elaine Waugh savaip perdarė ABBA geriausių dainų albumo viršelį, kuriame patalpino ir pakvietimą į vestuves. „Nei vienas iš mūsų neesame didelis ABBA muzikos gerbėjas, tačiau šis albumo viršelis – ikoninis mano vaikystės prisiminimas”.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pakvietimai programuotojams


Iliustratorė  iš Madrido Carla Berrocal sukūrė 80-ųjų Atari žaidimų stiliaus (Atari 2600 buvo pagrindas žaidimų rinkoje nuo XX a. 8-ojo iki 9-ojo dešimtmečio) vestuvių pakvietimus dviems kompiuterių specialistams ir būsimiems jauniesiems iš Čilės. „Pora man davė visišką kūrybinę laisvę, kad sukurčiau išties asmeniškus vestuvių pakvietimus. Po šio užsakymo susilaukiau daugybės prašymų vestuvių pakvietimams sukurti“, – pasakoja Carla.

Vietoj foto juostelės – pakvietimas

Nors nuotraukų juostelės jau pamažu tampa praeitimi, jų mylėtojų gretos entuziastingai palaiko juostelių kvėpavimą ir panaudoja jas net… vestuvių pakvietimuose. Būsimi sutuoktiniai Trevoras ir Larissa yra aistringi fotografai, kurie vestuvių pakvietimus sukūrė iš foto juostelių. Tiesiog išvyniojate pakvietimą iš dėžutės ir mėgaujatės originalia pakvietimo idėja.

Pakvietimas butelyje

Tokie pakvietimai butelyje buvo populiarūs senais laikas, tačiau vėliau pamiršti. Tad gal metas net tik mėtyti butelius su rašteliais į jūrą, bet ir naudoti juos kaip vestuvinius pakvietimus. Ypač tokie pakvietimai tinka vestuvėms, kurios organizuojamos paplūdimyje.

Pakvietimas kaip balionas

Balionai visada naudojami vaikų šventėse, tačiau kodėl ne suaugusiųjų? Kodėl gi nesukūrus vestuvinio pakvietimo ant baliono? Nebijokite, kad benešant balionas išsileis, nes galite voke svečiui atsiųsti balioną su instrukcija jį pripūsti. Vaikiška, paprasta ir labai gražu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top